Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20120520


Stefan Bokeberg, Leif Nilsson, Martin Tegenstrand och jag åkte i "Greklandsvärmen" till Kårevik på Tjörn och körde ett dyk till vänster (25 m) och ett till höger (18 m). Hyfsad sikt; 8-10 m, nedanför de första grumliga 5 m. En bamsehummer och en mindre, långtaggig vit sjöborre, en del fisk (mer åt höger), ståtliga havsnejlikor, ffa på rören när de hängde fritt vissa bitar. Martin och jag har lagt lite bilder på facebook.

Anders

Ja, tack, Björn och jag fick ett trevligt dyk i Skår i lördags. Det var varmt i luften och endast svag sydlig vind och solen sken hela förmiddagen - det mulnade till medan vi satt och åt lunch efter dyket. Sikten var sådär, ca 5-6m. Syftet med dyket var att testa att fota supermakro, med 60mm-objektivet och en +2 diopter i Björn's fall och ett 1.4x teleconverter i mitt. Vi hade hoppats hitta några nakensnäckor på väggen men misslyckades med det, i likhet med andra som dök samtidigt på samma plats. Därför fick vi nöja oss med andra småkryp - eremitkräftor, Protanthea simplex och ålgräsanemoner. Resultaten visar vi eventuellt på något klubbmöte i höst.

Hälsningar,

John

 

Rapport från fredags gänget!

 

Jag och Conny dök med Dyk-Leif ute vid Väderöarna första dyket gjorde vi på "17 metarn" ett fräckt ställe utanför Ärholmen, undervattensberget som är från 17 meter ner till nånting är fullt med rödhorn korall vi såg många solsjöstjärnor, kuddsjöstjärnor, hårstjärnor, någon blågylta och på grusbotten fanns det sjöpennor, mindre piprensare, kammussla mm bra sikt här.

Under den förlängda uppstigningen ute i det fria kollade vi på brännmaneter med vitlingsyngel som söker skydd i trådarna.

 

 

Dyk2:

Har jag faktiskt inte riktigt koll på var vi var men nära Storön var det i alla fall.

Jag fick återvända till båten med videon som strejkade och fick fortsätta dyket utan den så jag har därför inte så mycket dokumenterat men några nakensnäckor kommer jag ihåg att jag såg.

Det var sämre sikt här.

 

Passar på att tipsa Dyk-Leif kör en Persgrunden special 1-3 Juli, klipper in det nedanför.

 

/Jonas

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info