Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20120707


Hej alla!

Skeppare Kjell W på Flora III tog med sig ytterligare 7 sjökor + Piller-Micke från Öckerödorarna ut i Lysekils skärgård lördag 120707. Svag vind gjorde att vi kunde hoppa i på västsidan av några skär som inte är dykbara så ofta, även om en del gammal dyning fick Flora III att rulla en del. Till en början mulet, men uppehåll och behaglig temperatur i luften. Till andradyket soldis.

Dyk I:

Västingskär. Bra sikt, men mycket av stora partiklar. Vacker miljö, men mest dödmanshand. SSDF:s gamla Dykguiden anger 21 m som maxdjup, men Conny och Björn hittade 33 m, och vi andra nedåt 30. Björn och Conny såg bl a röd hornkorall. Piller-Micke och Jonas hävdade att humrarna stod på rad, men Martin och jag såg inte en enda.

Dyk II:

Kollskär. Ännu bättre sikt, men fortfarande mycket partiklar. Kanondykställe; branta väggar med extra allt; sabellor, gullmarsanemoner, havsrosor, havsnejlikor, stora sjöborrar + fortsatt dödmanshand och sjöpungar. Klyftor, raviner. Mycket fisk på de grundare delarna. Hit vill vi åka igen! (Min octopus friflödade när vi hoppade i och lät sig inte stoppas förrän jag klättrade upp på dykstegen och fick kranen stängd. 100 bar kvar tillät bara 20´ här, men trots det mitt bästa dyk i Sverige i år. Leif och Stefan dök detta dyk tillsammans med oss, så Martin kunde fortsätta med dem när jag fick bege mig uppåt.)

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info