Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20120921


21-23:e September samlades ett gäng glada Sjökor och Krakar för att tillsammans göra ett antal fina dyk utanför Hamburgsund.

Vissa stannade hela långhelgen, andra bara över dagen.

 

Här kommer en kortfattad resum'e:

 

Fredag:

Underbar dag, sticker direkt ut till Väderöarna. Bra förhållanden, bra dykplatser.

 

1:a dyket är på Hummerhålorna. Kör vidvinkel och missar alla nakensnäckor som det kryllade av. Avslutar i ektång fylld av sjöharar. Massor av sjöstjärnelarver. På 15m kommer en sjöhare "simmandes" från ovan som jag lyckas få ett skarpt kort på, trots att fisheye sitter på.

 

2:a dyket är på Lilla knappen. Navigerar rätt och njuter av de suveräna formationerna och rika fisklivet.

Övar vidare på vidvinkel.

 

Väl hemma kollar vi bilder och tjötar. Ulf som har slitigt som modell är väl lika besviken som jag över mina usla resultat (Ulfs egna makrobilder är dock fina).

Hmm något måste göras känner jag... min något experimentella uppsättning med objektiv, blixtar mm åker av och inför morgondagen blir det säkra kort.

 

Vi har turen att få göra ett båt-nattdyk (mitt första hos DykLeif). En glad skåning, Ulf och jag åker ut till Vämlingen (tror jag...).

DykLeif Anders som jag trodde skulle vara lite missnöjd med att behöva köra ut endast 3 dykare säger spontant på vägen ut "Vad kul att ni ville göra nattdyk så jag får chansen att se allt detta underbara". Han menade alltså att han njuter så över att få komma ut på sjön, igen. Otroligt!

Tyvärr blev det inte Triton utan Alma II, men det funkade fint.

Just när vi skall hoppa i så vill bara inte Ulfs torrdräktshandske stänga sig. Spelar ingen roll vad vi gör. Efter mkt trassel inser vi tillslut att det är o-ringen som har hoppar ut sitt läge. Tips, kolla detta om det är svårt att stänga!!

Klart vatten, mkt liv och mkt att fota men liiite för strömt för 105:an. Borde tagit 60:an. Ulf som körde med 85:an höll med.

 

När vi kom hem från dyket hade Anders H och hans son John kommit upp och tagit överslafarna vi "vårt" rum. Foto och filmdiskutionerna gick varma långt in på natten.

 

lördagen kom Conny och Jonas med kameror i högsta hugg.

Tyvärr var det för blåsigt för att åka ut till Väderöarna

Vi hamnade på Kyrkogårdsön och ? (har namnen på dykplatserna hemma...).

Sikten var kass och dykplatserna tråkiga. Conny tyckte det var årets sämsta dyk.

Men, Ulf o jag hade massor av ideer (vidvinkel: ljussättning, modellande mm) att testa och jag hade en väldigt revanschlust från fredagen. Fixar jag bra vidvinkel-bilder i dessa förhållanden så fixar jag "allt". För att citera John Hullert som efter en stund simmade förbi mig och Ulf: "Ni hade ju riggat världens fotostudio på botten".

Så, hur gick det?

Kanon! Bilderna blev helt suveräna och ideerna funkade bra. Inte färdiga men en bra grund att jobba vidare med. Puh!!!

 

På kvällen var det kräftskiva med underbara burfångade havskräftor. Trots att vi åt så vi nästan sprack så blev det över. John H körde pizza och var vänlig nog att köpa äkta majonäs till mig.

 

Söndagen:

Nu skulle Björn och John G kommit upp, men John fick tyvärr avstå. Björn var dock glad som en lax och hittade en ännu gladare buddy. Vädret var helt OK och väderöarna väntade.

Vi fick två helt underbara dyk. Enorma sillstim på nära håll, bra sikt, massor av sjöharar, nakensnäckor och fisk. Jag körde vidvinkel på första dyket och blev väldigt nöjd med ett par bilder (en bra bild räcker ;-)). Ulf modellade mkt bra och såg för en gångs skull mina signaler. Trevligt med bra sikt!

Efter första dyket så fick Ulf och jag snabbt veta att det dyk som vi hade gjort och som vi tyckt varit ett kanondyk, inte gick att mäta med Anders och John H dyk. De hade både sett säl och jagande fågel!!!

John H hade dock fått läckage i sitt uv-hus.

 

På andra dyket åkte slutligen 60:an på och Ulf och jag jagade (och hittade) nakensnäkor och sjöharar. Fotade en simmandes maskeringskrabba för första gången. Tja simmandes, den bråkade med en annan på en vägg framför mig och helt plötsligt hoppar den ut i fritt vatten och dinglar ner precis framför mig och min kamera. Snap!

Ulfs och mina kort blev suveräna och vi kände oss väldigt nöjda med långhelgen.

Nu var det bara att åka tillbaka och packa ihop.

 

Klas och Annika Malmberg var också med, men Klas hade ett "eget" gäng med sig som han undervisade (?) och höll sig till.

 

 

/Peter

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info