Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20121028


Ulf och jag kunde inte komma ifrån i lördags utan dök i söndags istället.

Lördagen ägnades bl a åt kurs i Android för John och lagning av min uv-kamera hos Conny (samt uppsättning av köksskåp i min tvättstuga).

 

Populärt

Vi fick ett par restplatser hos DykLeif. Tyvärr inte på Triton men ändå på Väderöfjord. Det var så populärt att tom Alma II körde ut till Väderöarna med flera dykare.

 

Snö

Kallt var det för årstiden. När vi kom fram var det snö på bryggan och sköljkaret var frustet. Fick en kul bild där Ulf försöker skölja kameran i fruset kar men kameran vill liksom inte sjunka ner. ;-)

Missade att det var vinterkängor som gällde så jag frös lite om fötterna. Annars gick det bra.

 

Manskär

Första dyket vid Manskär.

Vi kom lite fel i början (väldigt lurigt att navigera!) så vi hittade inte djupet. Visserligen var den fin sikt ner till 20 och massor av sjöharar, men kräsna som vi är så hade vi förväntat oss mer. Andra dykpar såg dock mer (fågel mm). Övade lite på vidvinkel med modell och fick några fina kort. Ljuset är ju så härligt ute vid väderöarna så här års.

 

Södra Ärholmen

Efter god Thailunch på Storön åkte vi till Södra Ärholmen.

Nu lyssnade vi lite bättre och visste precis hur vi skulle dyka. Efter lite strul med min handske så kom vi ner. Massor av sjöharar. Verkligen massor. De var precis överallt. Inte bara i tången, algerna, berget, sanden. Överallt!

 

Mycket annat fint. En del fisk, men inga stim. Däremot kryllade det av nakensnäckor av olika arter. Lade lite för mkt tid på att fota sjöhararna så det blev tyvärr bara ett par snabba kort på nakensnäckorna. I ytan fanns det massor av coola medusor, krusbärsmaneter, sjöstjärneyngel mm.

 

Varmare

På vägen hem i bilen insåg vi att temperaturen hade stigit med 12 grader under dagen.

-6 grader när vi åkte upp och +6 när vi åkte hem.

 

Kameralagning var perfekt. Tack Conny!

 

 

/Peter

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info