Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20130609


Hej alla!

 

Efter lite velande (jag hade varit sjuk och var på landet för att laga båten) bestämde Ulf och jag i sista stund att vi skulle åka iväg en sväng till Släggö för att testa lite nya fotoideer, se om det var någon fart på fiskarna och för att testa nya kameran (inte min ;-)).

 

Vi hade även hört att Havets Hus för några dagar sedan hade, vid Släggö, släppt ut ett antal fullvuxna småfläckig rödhaj! På Dive-Inn träffade vi en snubbe som hade sett/dykt en av hajarna under en lång stund för ett par dagar sedan. Precis vid Släggö. Dock hade han inte kamera.

 

Vädret var med oss även om vi fick en lite dusch på vägen upp. Efter alldeles för mkt strul med läckande hand-ring-system vilket gav oss båda närapå värmeslag så kunde vi tillslut starta dyken.

Då det var nästan vindstilla så började vi med att prova lite över/under bilder. Över ytan blev det kanon, men under ytan var det rena ärtsoppan. Inte blev det bättre av att vi siltade upp med våra fenor eftersom min ide bara funkade där det tyvärr råkade vara grunt. Nåja, några bilder blev det och PS finns ju alltid. Ulf ställde snällt upp som modell men hade mkt strul med läckande mask.

 

Under 15m blev det smällkallt. 6 grader!

Vi stod dock ut i 1h och på det grunda var det varmt och skönt.

När torris hade kommit av insåg jag att jag var sjöblöt. Vänsterhandsken hade troligen läckt konstant. Väldigt märkligt då den med 100% säkerhet kom på perfekt.

Som tur var så var det perfekt torkväder. Efter ett långt säkerhetsstopp så var allt torrt.

 

Sikten på både dyken var tyvärr riktigt dålig. Sämsta jag har sett i Släggö, oavsett djup. Hopplöst att fota något i fritt vatten. Inte bara mjölkigt utan även med stora partiklar. Delvis beroende på många dykare, men absolut inte bara. Sååå många dykare var det inte.

 

Men, det fanns massor av fisk på det grunda. På första dyket hade jag en öring simmande runt mig i flera minuter. Naturligtvis hade jag fisheye på... :-(

Såg även bergvar (den är ju för cool!), rödspätta, skrubbskädda (stor), simpor, torsk, bleka, ålekusa, massor av läppfiskar (berggyltor och blågyltor) plus det gamla vanliga och ett antal småfiskar som jag inte kan identifiera (yngel?).

På andra dyket så hade jag turen att, när Ulf och jag inväntade en blåstråle, inte bara se utan även få ett hyffsat kort på två stycken revirbråkande blåstrålar. Det var en mkt snabb drabbning och sedan sam de snabbt därifrån.

 

Andra dyket körde vi makro och höll oss något grundare. Min vänsterhandske läckte återigen trots perfekt stängning. Avbröt direkt och kämpade mig uppför stegen. Med allt på gick jag till parkeringen, lyckades låsa upp bilen genom att trycka på torrdräkten (nyckeln låg i bröstfickan på underställen), få fram sommarhandsken, byta, stänga låsa (genom torrdräkten!) och snabba mig tillbaka på rekordtid till Ulf som låg och väntade i vattnet med våra kameror. Dock var han borta när jag kom ner för stegen!!

Det visade sig att han hade "drivit" in i viken under bryggan och vidare.

Lite kallt med sommarhandske men klart varmare med torr tunn handske än blöt tjock.

Höll mig torr hela dyket och tror att vi loggade 85min.

 

Någon haj såg vi dock aldrig skymten av. Det gjorde förresten ingen annan heller som dök där den dagen.

 

Fotoideerna kräver mer övning, annat ljus och en del justeringar, men det var väldigt lärorikt.

Mina finaste bilder blev på så enkla motiv som spontankort på brännmaneter. Ulfs bilder har jag inte sett ännu. Men, han var mkt nöjd med nya kameran!

 

 

/Peter

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info