Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 20130616


Hej alla!

Björn och jag dök vid Släggö idag. När vi kom dit blåste det väldigt härt och väldigt kallt. Vi fick även en kort, kraftig skur. Vi lyckades dock komma i vattnet så småningom och såg nästan omedelbart en ganska stor fjärsing. Den var ovanligt lugn, grävde sig inte ner i sanden utan låg still på botten ett bra tag. Själv kom jag inte åt för att fota den men Björn tog ett antal bilder från riktigt nära håll. Efter ett tag tröttnade den och sam några meter men vände snabbt och kom tillbaka för att posera lugnt igen.

Temperaturen i vattnet var bra - jag frös inte om händerna i mina 5-fingarshandskar trots att jag var i vattnet en bra bit över en timme.

Sikten var väl ca 5m på platån, ett par meter bättre på 20-25metersdjup. Det var ganska litet att fota, tyckte jag, men jag såg och filmade ett pat blågyltar och några stensnultrar. Tyvärr inga krabbor eller humrar, så jag var tvungen att fota och filma trådalger och sjöstjärnor som testmotiv. Jag är ingalunda intrimmad på den nya kamera men vet nu ungefär hur jag skall fortsätta testa den. När vi kom upp ösregnade det men vinden hade avtagit nästan helt. Det fortsatte att regna hela vägen hem.

 

Hälsningar,

John

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info