Hoppa till sidans innehåll

Klubbdyk 2017


Här nedan kan du läsa om dyk som gjort i klubbens regi 2017.

1:a maj-dyket
Rapport från Anders Bergstedt: Martin och jag satsade på ETT dyk och därför kunde det bli sovmorgon och ankomst till Lysekil när temperaturen hade stigit till behaglig nivå. Jonas och Stefan började med ett dyk i Hällebäck på vägen, medan Andreas och Foppen var först av alla dykare i vattnet på morgonen vid Släggö och planerade två dyk. C:a 15* i luften och 7* i vattnet. Nästan ingen vind och sol hela tiden. Regnet i förra veckan hade lett till avrinning och den sämsta sikt jag haft på Släggö eller Gullmaren någonsin. På min lista noterade jag en kantnål, en torsk och ett antal trollhumrar. Frånsett läckage längs halstätningen (igen!) och för Martin en lätt läckande boot var det en toppendag, trots den dåliga sikten.

 

UV-fotoworkshop på Hermanö
Fyra dykare ställde upp på årets dyk och tävling hos Kolmodins på Hermanö. Två certifierade, Lotta och Patriks syster Ulrika, höll sig på land. Som vanligt en mycket trevlig helg med god mat, dryck och samvaro. Lördagen bjöd på sol och till en början vindstilla. Söndagen mer vind, men varmt i lä. Fem dyk; fredag kväll, lördag morgon, lunch och kväll/natt samt söndag morgon, stod på programmet. (En av oss utnyttjade alla fem tillfällena). De tre första gav tillfälle till tävlingsbilder, eftersom de skulle lämnas in före middag på lördag. (Lördagsmiddagen bestod av grillad nyfångad makrill. Tack Patrik, Janne och Patriks far och farbror för fiskandet!). Årets tävlingsteman var Makro, Nudingar och andra blötdjur samt Fart (fri tolkning). Patrik vann alla tre klasserna och blev alltså klubbmästare 2017 i svensk muck-diving. Röstande var som tidigare alla deltagare under helgen, inklusive icke dykande medlemmar av klanen Kolmodin.

 

Nyårsdyket 2017
Tre sjökor; Patrik, Jonas och jag, mötte upp vid Skår i förmidags, i duggregn och från början så dimmigt att färjorna försvann halvvägs till Finnsbo (eller också blev vi färjblinda). Vindstilla och inga vågor alls. Sjöboden var olåst och medgav ombyte under tak. Inga åskådande sjökor på land och Oxygene, som brukar nyårsdyka på samma ställe och skåla med oss efter dyket, hade ställt in pga sin pågående flytt (ni har väl inte missat att de har stängt nästa vecka och sedan nyöppnar i Kungsstens industriområde?). Sikten, åtminstone under de första metrarna var ok, men inte kanon. Inga partiklar, men sepiafärgat av humus, så man såg omgivningen som på ett antikt foto. Efter dyket skålade vi i (avalkoholiserat) riktigt, tyskt, bubbel; 12 h 6' före det att icke-dykare höjer glaset ikväll. 

 

Uppdaterad: 05 JAN 2018 16:05 Skribent: Andreas Kron
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info