Hoppa till sidans innehåll

Klubbresa 20121110


Hej alla!

 

John, Björn, Lennart, Pentti, Leif och jag är inne på andra dykdagen i Marsa Shagra. (Världens bästa stranddykställe enligt senaste DYK!). Igår introdyk från land på Norra revet, zodiac-dyk på Södra och nattdyk, via zodiac, på Norra. Två spanish dancers på nattdyket. Idag bilutfärd till Marsa Abu Dabab, där vi hoppades se sköldpaddor, gitarrhaj och sjökor. De äkta sjökorna höll sig undan, men de andra djuren såg + två sorters rockor, utöver de blåprickiga, som finns överallt. På em-dyket på Södra revet låg det en bakom varje korallpinnacle, totalt mer än tio. Planerat nattdyk på samma ställe (Södra) om en stund. 28 grader i vattnet. Inte ssk mycket vind. Elphinstone på onsdag hoppas vi.

 

Forts:

Av fjärde dykdagen återstår nu bara kvällens nattdyk, som blir resans 14:e dyk för oss som varit med på alla. Penti har hämtat sig från gårdagnattens magsjuka och toppar dagen med att göra fyra dyk idag. Vi har bilder på det mesta, utom muränor, som mest jag tycks se, men alla tre gångerna har kamera eller blixt krånglat. Nytt försök imorgon att åka till ett möjligt ställe för att se sjökor.

Lite kyligt i vinden denna em ("bara" 24 grader). Bra mat här på stället. Italienska buffén i förrgår var nog den bästa all-inclusive-middag jag ätit på någon resa.

Ordf

 

Forts:

Halvdag dykning idag, eftersom vi åker hem efter lunch imorgon. Elphinstoneutflykten blev inställd pga för mycket vind och vågor. Fyra morgontidiga gjorde dyk på husrevet kl 06 imorse (=05 hemma hos er). Efter frukost ett sista dyk, också på husrevet. Sista dykets sista minuter, på s-stoppet, såg Leif en haj (utöver de bottenlevande vi såg tidigare i veckan. Leif och jag kom upp i 19 dyk vardera, och hade hoppat över var sitt av de dyk vårt gång har gjort under veckan. John såg napoleonfisk igår.

Ordf

Vi ses nästa måndag!

Ordf

=

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info