Hoppa till sidans innehåll

Fotografier från Sjökorna på Liseberg

25 AUG 2014 21:22
Fina bilder från Sjökorna kommer nu att visas på Hamnkrogen på Liseberg.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2017 23:37

Bästa vänner !

Till de fotografer som bidragit med bilder för att ge Hamnkrogen på Liseberg en rejäl ansiktslyftning, kan glädjande meddelas följande.

Efter ännu en berömvärd insats av Fredrik Ehrenström, som haft kontakt med berörda fotografer, förberett bilderna och redigerat/hyfsat några av bildtexterna, har restaurangchefen nu fått de 15 bilder i högupplöst version, som han valt för produktion, inramning och upphängning i restaurangen.

Även korta bildtexter och en beskrivning av Sällskapet för undervattenfotografi DK Kraken och DK Sjökorna har levererats och kommer

att sättas upp i restaurangen.     

De aktuella fotograferna är följande:

Andreas Kron (havskräfta)

Conny Persson (havskräfta)

Fredrik Ehrenström (havskatt, marulk, rödspätta, fjärsing) Jonas Höijer (nordhavsräkor) Kent Forsén (ung havskatt) Klas Malmberg (blåmusslor, ostron, krabbtaska, torsk) Mats Forsberg (sill) Pentti Arkko (hummer) Peter Segerdahl (torsk) Av de 9 fotograferna är det två som sticker ut med 4 bilder vardera, medan övriga sju har fått med var sin bild.

Tanken från restaurangens sida har varit att välja motiv som kan kopplas till restaurangens meny. Efter att bilderna har hängts upp, kommer de nio fotograferna att få någon form av gratifikation t ex i form av en lunch. Vi har inte fått besked om när våra bilder kan avnjutas i restaurangen, vilket är beroende av arbetsbelastningen i Lisebergs atelje som kommer att sköta utskrifter och inramning.

Sommarsäsongen på Liseberg lider nu mot sitt slut. Dock önskar man använda våra bilder under betydligt längre obestämd tid, även vintertid, varför de kommer att hängas upp någon gång under hösten. Vi återkommer så snart vi får besked om detta. Hamnkrogen har även fått tillåtelse att utan kostnad använda någon bild i annons och/eller reklamsyfte. 

Inledningsvis vid kontakten med Liseberg var vår tanke att man under sommarmånaderna skulle få låna utställningen ”Under vattenytan”

som vi hade på Scandinavian Photo. Efter intern diskussion kom man fram till att en sådan utställning inte riktigt passar in i Lisebergs verksamhet. Dock tände man på förslaget och förmedlade kontakt med Hamnkrogens chef som blev förtjust efter att ha fått se några bilder. 

Vi återkommer senare i höst om sällskapets fortsatta utställningsverksamhet.

 

Bästa hälsningar

 

Utställningskommittén

Anders / Fredrik / Kent

Skribent: Annika Malmberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info