Hoppa till sidans innehåll

SfU

SfU


Sällskapet för Undervattensfoto, SfU, består av medlemmar som ursprungligen kommer från två dykarklubbar, DK Kraken (bildades 1967) och DK Sjökorna (bildades 1974).

Sällskapets medlemmar är via DK Sjökorna anslutna till Svenska Sportdykarförbundet (SSDF), ett förbund inom Riksidrottsförbundet (RF).

Flera av sällskapets medlemmar har varit svenska mästare i uv-foto och vunnit både nordiska mästerskap (NM) och stora internationella tävlingar samt varit framgångsrika vid världsmästerskapen (VM) i uv-foto.

SfU:s medlemmar fotograferar i både kalla och varma vatten, framförallt i nordiska vatten, Smaragdhavet utanför British Columbia i Kanada samt i Röda Havet och Indonesien.

SfU har arrangerat en lång rad fotoutställningar med motiv från den stora mångfald som finns under vattenytan i våra sjöar och hav.

Syftet med utställningarna är att på ett tilltalande sätt berika det offentliga rummet med färg och form, samt att sprida förståelse för och kunskap om några av den stora mängd fascinerande djur som finns i våra vatten och som det inte är var och en förunnat att själv få uppleva.   

Kontakt: Kent Forsén. Tel: 031-209438 eller 070-3602104.
E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 03 JAN 2020 13:30
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info