Hoppa till sidans innehåll

Mötesprotokoll 140414


17 (!) sjökor, sjökalvar och sjökovänner samlades på Patrik Kolmodins jobb. Från styrelsemötet mest lite datum som framgår av kalendariet nedan. Patrik visade bilder från västkustdyk senaste halvannat året. En och annan nuding förstås, men också lite fler bilder från mötet med småfläckig rödhaj (som vi fick se en bild från på utställningen nyligen). Fikabrödet kompletterades med belgiska (choklad-)sjöfrukter som nygamla sjökon Inger Jansson bidrog med.

Inger har återupptäckt dykningens dragningskraft och kommer att återinträda i klubben som passiv medlem (tänker inte dyka i Sverige). Välkommen tillbaka! 

Vi välkomnar också Andreas Kron som ny medlem!

40-årsjubileumsfestligheterna planlades till helgen 19-21 september, med lördag 20/9 som höjdpunkt med hyrd storbastu sen eftermiddag och sedan middag. Dykning alla tre dagarna för den som vill, men ett marinbiologiskt  tävlingsmoment vid dyket på lördagen. Vi har fått ett bra specialpris på bastuhyran och även på boende på Strandflickornas pensionat.

Notera datum redan nu! Antingen en dykhelg eller en dag och kväll (lördag 20/9) för den som inte kan komma ifrån hela helgen. Fundera redan nu på att boka boende på Strandflickorna, så det inte blir fullbokat!  Klubben kommer att stå för bastuhyran och det vi skålar i där. Övriga kostnader står man för själv.

 

Måndagar

 

140428 Leif Nilsson visar bilder och film, över och under vattnet, från Japan, på sitt jobb. (Se bokat.se)

140512 Program kommer

140526 Program kommer

140609 Program kommer (Även styrelsemöte)

 

Extra

 

Fredrik Ehrenström visar bilder och berättar om "Såna djur finns dom?) på Naturhistoriska

 

Dyk

 

140425-27 Nakensnäckshelg på Smögen med Klas och Annika Malmberg (anmälan direkt till dykcentret)

140501 1:a-maj-dyk Släggö (Anders Bergstedt samordnar) Dykutfärdsansvarig för ytterligare dyk i maj saknas

140606 Nationaldagsdyk med Kjells Flora III (Jonas Höijer samordnar) Övriga dyk under sommaren planläggs senare, men redan kan anges:

140807-10 Marinbiologihelg på Smögen (anmälan en eller flera dagar till dykcentret som vanligt, men Klas Malmberg finns på plats och visar och svarar på frågor varje dag 12-16)

1409119-21 Jubileumshelg

Ingen uv-foto-workshop-helg i år

 

I tisdags 140414 var dessutom våra svenska mästare Klas och Annika och jag, som representant för föreningen, på Göteborgs idrottsgala. God mat, fantastiskt cover-band och annan underhållning. Kul att höra paret Malmbergs och klubben namn läsas högt inför hundratals elitidrottsmän och -kvinnor. Såväl våra mästare som klubben fick en minnesplakett i glas.

 

Hälsningar

Ordf=

 

I rapporten från klubbmötet 140414 kom följande inte med:

 

Delar av Sjökorna beger sig vid TVÅ tillfällen i höst till Röda havet:

 

Peter Segerdahl, som också har skickat ett eget mail till alla, är medarrangör på foto- och videosidan för en liveaboard med foto- och filmtema. Se Peters mail och annons i senaste Sportdykaren! Det blir vecka 45, troligen måndag-måndag, men flygtiderna är inte släppta.

 

Björn Molander och John Gulliver återvänder för ett tredje besök på dykhotellet i Marsa Shagra, som DYK för två år sedan hade överst på listan över världens bästa stranddyk. 141016-23.

 

Peter respektive Björn/John kan berätta mer om hur du anmäler dig om du vill ansluta till endera resan.

 

Strax före vårt 40-årsjubileum i Lysekil har systerklubben Öckerödorarna aviserat att man kommer att lägga sin klubbåt Dora 1-2 veckor i Lysekil och öppna för dyk för medlemmar i andra klubbar. I vanliga fall dyker ju den klubben på "skrot" djupt och långt ute till havs. Nu har man förhoppningar om att gästande grönsaksdykare ska kunna tala något om vad det är för sjögräs och envetna fiskar som skymmer sikten över vraken. Närmare tidsuppgifter och villkor kommer när deras ordförande hört av sig till mig.

 

Annika Malmberg har också skickat ett mail till alla med mer detaljerat program över jubileumshelgen 140919-21. Se detta!

 

Samtidigt som vi firar 40 år är några sjökor på väg till Indonesien. Tåget för att få följa med dit har nog gått, men Kent Forsén vet mer.

 

Ikväll ses vi på Leif Nils Nilssons jobb. Ni som inte är vana vid bokat.se, v g lägg märke till att spalten för dag och tid dumt nog visar tid och dag som någon la in aktiviteten, inte när den skall gå av stapeln. Det är därför bra att alltid ta med de uppgifterna i rubriken för ett evenemang, som kommer det i första spalten.

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info