Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2015


Kl 18 fredag 18/9 samlades deltagarna i årets uv-foto-workshop/klubbmästerskap i uv-foto på Stocken, Orust, för båttransport till Hermanö, i den kraftiga vinden. Det var tredje gången Patrik bjöd in till detta evenemang på familjen Kolmodins lantställe. (2014 firade vi dock DK Sjökornas 40-årsjubileum i Lysekil i stället). Efter avlastning och installering i respektive hus och hus, var det dags för middag; en köttfärspaj, som alla uppskattade. Efter en kort genomgång av helgens program, var det dags för första tävlingsdyket (nattdyk). Fem fotografer ställde upp i år, men Niklas Nilsson anslöt först lördag fm. Efter upp till två timmar långa dyk blev det samkväm, där även Patriks föräldrar deltog.

Lördagen bjöd på strålande sol och värme och vinden hade helt lagt sig. Dagen började med frukost kl 08 och efter en genomgång av klassen Fiskporträtt med bilder av Klas var det dags för dyk nummer två. Lotta gjorde då, utan att fotografera, sitt första dyk på ett halvår, efter en skada. (Övriga klasser i år var Makro och Oskärpa). Familjen Kron fick, efter en del sena återbud, svara för lunchen både lördag och söndag. Första lunchen var en utsökt spaghetti bolognese. Tredje dyket ägde rum efter lunch och därefter ägnade sig deltagande fotografer åt att välja ut sina tävlingsbilderna. Övriga ägnade sig åt solbad, bad och bastubad. Middagen blev koketorsk, med en himmelsk saffranssås. Kaffe och äppelkaka, men framförallt framröstning av vinnarbilderna föregick i stora huset. Alla tolv vuxna agerade jury och fotograferna var tvungna att placera sina egna bilder på sista plats. Klas blev totalsegrare. Övriga resultat visas på annan plats. Tre dykare valde att göra nattdyk även lördag. Före och efter detta fick fotograferna visa ytterligare tio bilder vardera och Patrik visade ett bildspel från olika Hermanödyk. Samkvämet fortsatte till kl 01.30.

Efter några timmars sömn var det åter dags för frukost kl 08. Därefter helgens femte dyk. Vädret bjöd på sol och värme igen, åtminstone i lä. Vinden hade ökat lite igen. Några av oss badade för (troligen) sista gången i år i Sverige. Lunchen blev pastasallad. Därefter städning, packning och hemfärd. Alla var eniga om att vi åter hade upplevt en toppenhelg. Särskilt tack till paren Kolmodins (x 2), Malmbergs och Krons, som stod för mat och mycket annat, men tack också till övriga för bidrag till trevlig samvaro!


Med vänlig hälsning
Anders Bergstedt

Hermanö klubbmästerskap 2015 BLandat Klas
Sjökornas_Årsmöte_2018Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info