Hoppa till sidans innehåll

Mötesprotokoll 20150528


Hej alla sjökor!

 

Utställningskommittén i Sjökorna hade möte i torsdags 150528 (och därefter har jag varit på bröllop i Motala och igår sprungit Blodomloppet).

 

Vår aktuella "basutställning"; "Under vattenytan", som, med några ändringar över tid, har visats på Scandinavian Photo, Naturhistoriska och på Dykmässan, går över sommaren vidare till Båt. och sjöfartsmuséet i Onsala. Bilderna sätts upp imorgon av Kent, Birgitta och Fredrik. Invigning/vernisage var tänkt 150606, men i anledning av andra aktiviteter på bygden på Nationaldagen, har muséet ställt in detta och hänvisar lite diffust till 150610, då landshövdingen besöker muséet. Info skall komma till medverkande fotografer via mail direkt från muséet. Ta gärna med släkt och vänner som ännu inte sett våra bilder på de tidigare ställena på en utflykt under sommaren till Onsala. Lite oklart med öppettiderna och stängt måndagar och tisdagar. Kolla öppettider via nätet eller ring muséet. (Nästa anhalt i höst blir förhoppningsvis Marinmuseum i Karlskrona.

 

Avseende P-huset Snipan på 1:a Långgatan, där vi har kontakt med P-bolaget om en stor utomhusutställning, ligger i vänteläge eftersom P-bolaget måste kolla en del juridik. 

 

Hamnkrogen på Liseberg har fortfarande inte kommit till skott. Kent jagar chefen där en sista gång.

 

Vårgårda naturfotofestival, där Kraken/Sällskapet/Sjökorna ställt ut i många år har givit klartecken för utställning även i år (vid Allhelgonatid), med temat nakensnäckor under namnet "Havets färgklickar".

Leta gärna redan nu sådana bilder i era arkiv och/eller ut och ta bilder! Denna utställning bygger på att fotografen i första hand själv bekostar bilden, som inför "Under vattenytan". Det går bra att redan nu börja skicka max fem bilder i max 500 kb till Kent + Fredrik E + mig.

 

I början av augusti, medan "Under vattenytan" fortfarande finns i Onsala, har vi möjlighet att under 10 dagar ställa ut bilder i Nordstan under Västerhavsveckan. Något beroende på storlek c:a 20 eller 20+ bilder. OBS! lite klurigt med urval av bilder. Kent, Fredrik och säkert flera av er har en del bilder som inte har varit aktuella till "Under vattenytan", som redan finns lagda på kapafix i förstoring. Vidare kan det bli bilder "över" i Onsala som ev inte får plats där (dock är ju bra Sverige- och Norgebilder aktuella i Nordstan). Vi vill ju dock gärna ha med de bästa bilderna både i Onsala och i Nordstan, så även här vill vi ha svar på om man dels ger ok till utställningen i Nordstan OCH i vad mån man kan tänka sig att producera ytterligare ett ex av sin/sina bilder. Vi plockade preliminärt ut ett tjugotal bilder ur "Under vattenytan" som skulle göra sig bra i Nordstan. Således OSA!

 

Nästa klubbträff har ryktats bli 150615, men har ännu inte hittat till bokat.se. Där finns däremot dyk med Kjells Flora III 150613, som ett, en vecka uppskjutet, Nationaldagsdyk (vi trodde ju på vernisage i Onsala 150606). 150806-09 finns Universeum med Klas på Smögens dykcenter och flera sjökor brukar passa på att komma dit då. Patrik har ju givit två alternativa helger för uv-foto-workshopen på Hermanö i sltet av sommaren.

 

I frånvaro av frivilliga bildvisare har det inte blivit några klubbträffar de senaste veckorna. Vi har ju dock på Höstmöte och Årsmöte sagt att vi prövar även i år med en DYKUTFÄRDSPLANERINGSANSVARIG för alla ojämna veckor i sommar. Man får då välja plats, typ av dyk, dag och tid att erbjuda sina klubbkamrater. (Nu råkar både Nationaldagsdyket och Smögen ligga på jämna veckor, så om man absolut vill välja en jämn får man det).

 

Tänk till vilken dykutfärd just du vill ha och lägge en inbjudan på bokat.se samt skicka ett meddelande till web-master Annika M.

 

Slutligen: Grattis alla sjökor som kvalade in till finalen i UV-foto-SM; 6 av totalt 12 finalister. Tala om klubbmästerskap på nationell nivå!

 

Hälsningar ordf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info