Hoppa till sidans innehåll

Mötesprotokoll 20151019


18 (!) sjökor sågs på Conny Perssons jobb för Höstmöte. Connys hustru Mona tackades för det urspungliga tipset om möjligheten att ställa ut på P-huset Snipan och fick ett Bonsai-träd från Sällskapet för Undervattensfotografi (som ju är nätverket av de medlemmar som medverkar i våra utställningar).

 

Därefter följde formella Höstmötesförhandlingar, där medlemsavgiften beslutades hållas oförändrad 2016 och frågan om att bilda en ekonomisk förening, för att kunna vara en godkänd avtalspart vid vissa utställningar, mottogs positivt. Styrelsen utreder vidare. Ett förslag från Patrik Kolmodin om att någon (läs Niklas Nilsson) ombeds hålla en workshop i bildbearbetning mottogs positivt och i första hand beslöt vi att detta blir aktiviteten för en eller ett par måndagar. Vi har ju flera duktiga bildbearbetare i klubben och om de deltar blir det säkert en bra diskussion från flera håll under dessa kvällar.

 

Klas Malmberg visade först de inlämnade tävlingsbilderna från uv-foto-workshopen på Hermanö och sedan blandade bilder från familjens dykresor till Filipinerna.

 

Vi avslutade med att se bese Fredrik Eherenströms förslag till upplägg av Sälskapets/klubbens bidrag till Vårgårda; "Havets färgklickar". Efter urval i olika omgångar,  har av 140 bilder på nudingar och närliggande arter 29 valts ut. Dessa är fördelade på sex utställningsskärmar på olika färgteman, vitt, rött, gult, blått, lila etc. Alla 14 insändande fotografer har fått med minst en bild.

 

Vi fikade också.

 

Resten av höstens måndagar ser ut så här:

 2/11 styrelsemöte och möte (program saknas)

16/11 Kent svarar för program (se nedan!)

30/11 program saknas

14/12 styrelsemöte och möte; Kent svarar för program (se nedan!)

 

 

Den 16/11: Vad får vi se i Smaragdhavet ? En presentation med bilder från tidigare besök i Kanada.

 

Den 14/12: Mitt liv som sportdykare. En presentation om hur den svenska sportdykningen kom igång

                   på 1950-talet och egna erfarenheter fram till nu

 

Två måndagar i höst + alla i vår saknar alltså program. Alla resenärer (och "hemmadykare") fundera på när ni kan visa era bilder + Niklas när kan du inviga oss i bildbearbetningens djupare mysterier. Fredrik Eherenström har bett om att få visa flera program nästa år, men är i höst upptagen med våra utställningar, närmast Vårgårda.

 

En tanke; om flera medlemmar planerar att åka till Vårgårda endera dagen, är det väl läge för samåkning. Den som vet att den kommer att köra någon av dagarna skulle kunna lägga upp detta i bokat.se, då blir det ju automatiskt en räkning på när bilen är full.

 

 

 

Med vänlig hälsning
Anders Bergstedt

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info