Hoppa till sidans innehåll

Mötesprotokoll 20170109


Hela tolv sjökor samlades hemma hos Anders Bergstedt ikväll. Av formalia tog vi upp några punkter från Höstmötet 2016. Ulf Gingsjö kommer i veckan att ta upp med Tech ´n´ Rec om möjligheten till ett andra kontrakt på luftfyllning för de som bor dåligt till för Oxygene eller behöver nitrox. Anders Bergstedt kollar därefter med Oxygene hur vårt kontrakt med dem skall se ut. Andreas Kroon åtog sig vid Höstmötet att avlösa Annika Malmberg som web-master. Anders Bergstedt tar kontakt med Annika för överlämning och behov av instruktioner och lösenord till Andreas.

 

Angående måndagsprogram har hittills bara Patrik Kolmodin hört av sig. Preliminärt (!) 20/3. På Naturhistoriska muséet kommer vi att svara för deras torsdagskvällsprogram tre gånger under våren, då vår  nya utställning kommer att finnas där. Första gången, tillika dag för vernisage, blir 23/2. Då kommer Fredrik Ehrenström att hålla föredrag om undervattensfotografi; "Med kamera under vatten" (18.00). Samma tid 30/3, då Kent Forsén Visar bilder på temat "Under ytan i Smaragdhavet" och 27/4; Johan Arnell; "Indonesiens marina mångfald". Kul om ett antal sjökor som kommer på Fredriks kväll tar med lite olika exempel på uv-fotoutrustning; från smått till stort, gammalt och nytt. De veckor vi museikvällar lägger vi inte måndags möten. Aktuella måndagar som vi nu söker program för blir då:

 

23/1, 6/2, 6/3, (20/3 Patrik?), 10/4

 

Angående dyk blir det förstås (ett eller flera olika) 1:a-maj-dyk. 1:a-maj-helgen (1/5 är en måndag) kommer dykcentret på Smögen att ha nuding-helg, med Klas Malmberg. Enligt deras hemsida finns möjlighet att ansluta för endast övervattensprogrammet för en ringa penning. Klas och Smögens dykcenter håller som vanligt i aktiviteter under Västerhavsveckan. Datum på Smögen blir i år 10-13/8. Patrik kan tänka sig ett klubbdyk på jakt efter nudingar redan i april om andra är intresserade.

 

I ö meddelade Ulf Gingsjö att hans dykande hustru, som är textil- och sömnadsintresserad, med sina datastyrda symaskiner har tagit fram ett tygmärke med vår gröna logga, som man kan beställa för självkostnadspris 30 kr. Maila Ulf om du vill beställa!

 

Kvällen avslutades med att Kent Forsén visade bilder från klubbresan till Derawan 2013, inklusive bilder från stoppet i Singapore, med fantastisk arkitektur, på hemvägen. Mycket rikt och diversifierat marint liv från Derawan. Ny resa på gång dit redan i vår. Kent vet mer för den som undrar.

 

Med vänlig hälsning
Anders Bergstedt

Uppdaterad: 05 JAN 2018 16:08 Skribent: Annika Malmberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info