Hoppa till sidans innehåll

Mötesprotokoll SfU 20171214


I torsdags samlades styrelsen för vår ekonomiska förening SfU för möte om kommande utställningar av UV-bilder hemma hos Kent Forsén. Angående kommande utställning på Naturhistoriska Riksmuséet i Stockholm var god se meddelande från Kent längre ned.  (Ny information igår: NHR har accepterat förslaget om 10 000 kr till SfU, att fördela till deltagande fotografer och SfU, som kostnadsersättning, utöver att deltagande fotografer får de nyproducerade exemplaren av sina bilder efter utställningen). Utställningar i övrigt som det finns klartecken från de institutioner där vi skall ställa ut är:

Frölunda Kulturhus och Båt- och Sjöfartsmuseet i Onsala. Muséet i Uddevalla är ännu inte beredda att ta emot en utställning, pga den sviktande kajen.

Om vi vill vara med i Vårgårda i höst får vi vara ute i god tid. Det är ju en utställning som det kostar att deltaga i och till detta kommer kostnader för bildproduktion och resor. I så fall kommer "överskottet" från utställningar som Snipan och NHR väl till pass.

Kent fortsätter jobba för en utomhusutställning även i Stockholm någon gång framöver. (NHR, Frölunda och Onsala är alla aktuella nu i vår/sommar 2018). Vi beslutade också försöka få lov att ställa ut på Sjöfartsmuséet i Göteborg vid stadens 400-årsjubileum, då med helt nya motiv.

 

Utställning på Naturhistoriska Riksmuseet (NHR)

 

Sällskapet för Undervattensfotografi (SfU) har haft möte med representanter för Naturhistoriska Riksmuseet (NHR) i Stockholm.

Bilder i utställningen ”Under vattenytan” kommer att visas på NHR under sommarhalvåret 2018 från april månad.  NHR har utan 

påverkan av SfU valt 40 bilder som i olika storlekar kommer att tryckas med blank yta på aluminiumplåt. 

Ovanför bilderna kommer att sättas belysning som effektivt tar bort alla ljusreflexer. Till varje bild kommer att finnas text på svenska

och engelska som trycks på separata tavlor. Utställningen kommer även att kompletteras med en bild på varje fotograf, tillsammans

med en karta över det område där bilden är tagen. 

NHR är landets största museum och det är mycket prestigefyllt att få ställa ut sina alster där.

 

NHR har valt ut bilder från följande 13 fotografer:

                                     

                     Antal bilder

1. Anders Bergstedt      (1) 

2. Annika Persson         (4)

3. Björn Molander          (1)

4. Conny Persson          (4)  

5. Fredrik Ehrenström   (13)

6. Gösta Eggertsen        (2)

7. Kent Forsén                (5)

8. Kjell Williamsson       (4)

9. Klas Malmberg           (1)

10. Martin Tegenstrand (1)

11. Mats Forsberg          (2)

12. Pentti Arkko              (1)

13. Peter Segerdahl        (1)

 

NHR önskade förstås få med även Peter Segerdahls VM-guld-bild. Jag vet inte om Kents uppräkning ovan inkluderar den, och om Peter accepterar detta.

Uppdaterad: 21 AUG 2018 13:21 Skribent: Andreas Kron
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info