Hoppa till sidans innehåll

Mötesprotokoll 20180820


Kent Forsén, Björn Molander, Patrik Kolmodin och Fredrik Blomqwist samlades hemma hos Anders Bergstedt. Mötet inleddes i kvällssolen på terrassen.

Vi hade tidigare i sommar fått en förfrågan från en nybliven grossist i dykmaterial, som ville komma till något klubbmöte och visa sitt sortiment. Vi beslöt att möjligen lägga detta vid ett möte som i övrigt förväntas samla mer än några få medlemmar.

Som flera av oss har noterat har Oxygene när det gäller luftfyllningar 2018 först givit oss en liten rabatt, i stället för fyllning mot en liten avgift (och resten via en faktura till klubben, till storlek bestämd på förhand), och sedan endast erbjudande om att köpa deras 10-kort. Vi, inklusive kassör Björn, har inte fått någon information om dessa förändringar, men heller inte fått någon faktura för 2018  och väntar oss inte heller någon sådan. Björn kontaktar Anders på Oxygene för att höra om detta är deras sista bud. Om så får eran med avtal mellan klubben och Oxygene anses avslutad.

Avtal för luftfyllning har vi ju däremot numera, sedan en tid, med Rec´n´Tec på Hisingen ett par kvarter från Stigs Center. Vid fyllning av luft betalar medlemmen på plats ingenting. Vid Nitrox för syrgasen.  Vi har även en del annat i rabatt där. Lite klurigt eftersom man försäkerhets skull måste ringa innan och höra att de är på plats eller boka en tid.

Styrelsen fick ju vid Årsmötet i uppdrag att planera en dykaktivitet som klubben skulle subventionera kraftigt för medlemmarna. Efter att ha diskuterat olika alternativ avseende var och när, stannade vi för en dykhelg, lördag-söndag (+ fredag för de som vill) på Dykcentrum vid Gullmaren. Förslag om att om möjligt engagera Kjell W:s Flora III för lördagen. Fredrik B kollar med dykcentret. För att ge ha rimlig framförhållning för medlemmarna, möjliggöra Fredriks koll och ta höjd för en del planerade resor och annat inom och utom dykningen för ett antal medlemmar, hamnade vi på preliminärt på helgen 27-28 oktober.

Angående kalendariet beslutade vi att i höst ha klubbmötena måndagar jämna veckor. Vi la ett preliminärt datum för Höstmötet och Kent erbjöd ett möte med visning av DVD:n från förra årets resa till Raja Ampat + ett bildspel om dykning under 3000 år i december. Vidare har vi kommit överens med Billes bildtryckeri, om ett studiebesök, som ville ha förslag på två olika måndagar. Se nedan avseende uppräknade aktiviteter.

Vi diskuterade också varför det de senaste åren blivit svårare att engagera medlemmar för att visa sina bilder på måndagarna. En möjlig förklaring som framkom var att varje medlem/fotograf nu har så hög ambitionsnivå på vilka bilder man vill visa för andra, att man "sparar" under flera år för att få ett få ihop till ett program med bara fantastiska bilder. Ett annat skäl är nog att många reser så ofta och tar så mycket bilder att man aldrig hinner bearbeta dem för visning.

Vår förhoppning är att flera medlemmar vågar bjuda in till att visa bilder i ett tidigare, inte helt genomarbetat skede, för diskussioner kring foto och bilder, på det sätt vi tidigare gjort.

Kommande måndagar jämna veckor är:

3/9     ännu inget program

17/9   ännu inget program

1/10   förslag nr 1 lämnat till Billes av Kent

15/10 ännu inget program

29/10 ännu inget program

12/11 förslag nr 2 till Billes

26/11 preliminärt Höstmötet

10/12 hos Kent enligt ovan

Vi efterlyser alltså bildvisare eller ansvarig för annan aktivitet till datumen ovan. OBS! Bildprogram behövs även till Höstmötet och den måndag av de två givna alternativen Billes inte väljer.

Efter mötesförhandlingarna visade Björn fantastiskt fina bilder utan back-scatter och skrufs från ett dyk vid Hällebäck och en dykdag vid Väderöarna från i sommar. Vi fick se flera bilder på trollkrabba som bland annat var ute och gick på botten, sjöpenna, piprensare, havskräfta, sjökock, anemoner mm, mm.

Uppdaterad: 22 AUG 2018 09:55 Skribent: Andreas Kron
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info