Hoppa till sidans innehåll

Historik


DK SJÖKORNA bildades 1974 av ett gäng biologistudenter vid Göteborg Universitet. Sedan länge finns dock alla tänkbara yrken och utbildningar representerade i klubben.

Ett stort marinbiologiskt intresse är fortfarande en gemensam nämnare för klubbmedlemmarna. Några är också ivriga vrakdykare och engagerade sig i utgrävningarna av ostindiefararen Götheborg på sin tid och deltar Marinarkeologiska Sällsakpet Göteborg:s (MASG) verksamhet.

Ett annat stort intresse i klubben är UV-fotografering, där flera av medlemmarna har nått både nationella och internationella framgångar. På senare tid har också UV-videofilmning blivit populärt.

Då hyran för klubblokalen, med minskade offentliga subventioner, blev betungande, avvecklade vi den för ett par år sedan. Med åren har många klubbmedlemmar skaffat sig boenden med gott om plats för egen och gemensam utrustning, och många har arbetsgivare som lånar ut välfungerande konferensrum med digitalprojektorer och storbilds-TV-apparater. Vi ses därför numera omväxlande hos varandra eller på någons arbetsplats.

Klubben är ansluten till Svenska Sportdykareförbundet (SSDF). Klubben är dock öppen för både CMAS och PADI-dykare ( eller likvärdig utbildning). Klubben har medlemmar i alla åldrar, med en aktiv ungdomsverksamhet som kronan på verket.

Vi tror oss vara stans bästa klubb ovan vattnet med träffar måndag varje jämn vecka utom under semester, jul och andra storhelger.
Vi anordnar då bildvisning en eller flera gånger per månad och däremellan en och annan video/dvd-film. Vi ordnar också olika kurser i ämnen som ligger nära vår verksamhet som navigation, uv-fotografering eller marinbiologi, gör studiebesök eller går gemensamt på bio, när filmer med dykinnehåll finns på repertoiren

Uppdaterad: 11 FEB 2017 14:52 Skribent: Andreas Kron
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
DK Sjökorna - Sportdykning
c/o Björn Molander, Skepparegången 8
41318 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info