Hoppa till sidans innehåll

Policy


Antagen vid klubbens årsmöte den 6 april 2008.

 

 

Redogörelse för Daga BGK:s arbete mot droger, våld, rasism samt odemokratiska metoder

 

Föreningen har som grund Svenska Riksidrottsförbundets stadgar.

 

Enligt dessa och de egna föreningsstadgarna finns ingen plats för droger eller våld. Vi arbetare naturligtvis också för att vår verksamhet ska vara öppen för alla oavsett ursprung eller hudfärg. Vi skall verka för gott kamratskap, respektera varje person, samt vara ett föredöme när det gäller etik och moral.

 

En förenings dopingpolicy bör enligt ovanstående innehålla följande:

 

  1. En förenings samtliga aktiviteter skall vara dopingfria. Detta innebär att en person som använder droger eller dopingpreparat inte har rätt att vara medlem eller träna/tävla med föreningens övriga medlemmar.
  2. Person som innehar, överlåter, säljer eller brukar förbjudna preparat enligt lag, har inte heller rätt att vara medlem eller träna/tävla med föreningens övriga medlemmar.
  3. De medlemmar som deltar i av föreningen sanktionerade tävlingar, är alltid anslutna till riksidrottsförbundet, har ansvar för och är medvetna om, att de är medlemmar i föreningen. Medlemskap i föreningen ger automatiskt skyldig-het att lämna dopingprov till förbundets kontrollanter.

 

Översatt till Daga BGK:s verksamhet i stort gäller i överenskommelse med ”kommunens policy” att:

 

  1. Medlem i Daga BGK utnyttjar ej dopingklassade preparat. Detta innebär att en medlem som använder droger eller dopingpreparat ej har rätt att vara medlem i Daga BGK eller delta i tävling och träning som klubben arrangerar eller deltar i.
  2. Person som innehar, överlåter, säljer eller brukar förbjudna preparat har inte heller rätt att vara medlem eller träna/tävla med föreningens övriga med-lemmar.
  3. Medlemskap i föreningen ger automatiskt skyldighet att lämna dopingprov till riksidrottsförbundets kontrollanter om så begäres.
  4. Vi röker naturligtvis inte inom våra byggnader.            

 

Aktuell uppdatering i ämnet kan lämpligen behandlas vid styrelsemöten samt vid ledarträffar.

Detta för att beredskapen skall fungera om problem uppstår vad gäller doping m m. Även inbjudan till kurser och föreläsningar, som rör ämnet, vidarebefordras till berörda funktionärer.

Samhället har förändrats, och även om vår förening varit förskonad, måste vi hela tiden vara på vår vakt och beredda på att oväntade situationer kan uppstå.

 

Björnlunda 2008 03 05                              Styrelsen för Daga Bangolfklubb  

Uppdaterad: 02 JUL 2011 20:07 Skribent: Kurt Nilsson

 

 

Postadress:
Daga BGK - Bangolf
Roger Andersson, Framnäsv. 47
64634 Gnesta

Kontakt:
Tel: 0706273225, 015810828
E-post: This is a mailto link

Se all info