Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Flera skidskyttar väljer att kombinera sin elitsatsning med studier vid Mittuniversitetet. Här presenteras de aktiva som kommer att vara en del av Skidskytteuniversitet nästkommande säsong – som dessutom kommer att förstärkas med en ny tränare.
 
I dagarna har viktiga samtal genomförts om förberedelserna inför OS i Peking mellan landslagsaktiva, huvudtränare Johannes Lukas och Sveriges Olympiska Kommittés fysiolog och FoU-chef Hans-Christer ”H-C” Holmberg.
 
Säsongen 2020/21 avrundades med ett avslutande SM i Östersund. Tävlingarna, som begränsades till seniorer på grund av restriktioner, sändes live i samarbete med Aftonbladet TV – en lösning som gav utslag på närmare 700 000 tittare under helgen.
 
Tävlingsprogrammet för kommande säsong är klart!
 
Under säsongen som gått är det inte bara de svenska skidskyttarna som har slagit rekord, utan även publiken hemma i TV-sofforna. Fler än någonsin har följt världscupen genom SVT under vintern, med snitt över en miljon tittare under varje tävling.
 
31 pallplatser, sex VM-medaljer och vinst i den totala stafettcupen. Säsongen som nyligen avslutats har minst sagt varit rekordfylld och historisk för svenskt skidskytte. Stort tack för allt stöd!
 
Under onsdagen presenterade SOK de första svenska skidskyttarna som har tagits ut till de olympiska spelen i Peking 2022. Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är de tre som redan nu är klara för mästerskapet.
 

Årets skidskytteförening

(2021-05-05 07:16)
Årets Skidskytteförening delas ut för att hylla de hårt arbetande skidskytteföreningarna runt om i landet. I år tilldelas priset en förening vars ungdomsaktivitet har ökat stort de senaste åren och där engagemanget är såväl stort som helhjärtat.
 
Sammanlagt är 30 stycken antagna till skidskyttegymnasium runt om i landet till hösten. Åtta stycken är antagna till Riksidrottsgymnasier som finns i Sollefteå och Torsby, och 22 stycken är antagna till Nationell idrottsutbildning.
 
Varje år delar organisationen Näringsidkarna ut stipendiet ”Lalanders High Five”. I år är Ulrika Öberg en av två som tilldelas priset, för sin insats som tävlingsledare för Världscupavslutningen i Östersund 2021.
 
Den 1 maj kommer IBU att starta sin kampanj ”IBU Biathlon Climate Challenge”. Målet är att planera 100 000 träd, vilket alla skidskyttefans nu har chansen att bidra till genom att ingå i ett team med sin favoritatlet och tracka sina träningspass.
 
Skidskyttet är en av få sporter som har ökat sin aktivitet under 2020, enligt statistik från Riksidrottsförbundet. Vi har pratat med våra två skidskyttekonsultenter om året som gått och de utmaningar som föreningarna har ställts inför.
 
Skidskytte fortsätter att växa i Sverige och allt fler ungdomar intresserar sig för att utöva sporten. En av de klubbar som nyligen startat upp skidskytteverksamheten är Ronneby OK i Blekinge, där intresset har varit stort det senaste året.
 

Klas Lestander 90 år!

(2021-04-18 10:25)
Svenska Skidskytteförbundet skickar sina varmaste gratulationer på 90-årsdagen till Klas Lestander, en av svenskt skidskyttes största och första legender.
 
Efter en nyligen avslutad säsong är nu alla platserna till landslagstrupperna inför säsongen 2021/22 klara. Här hittar du de uttagna trupperna till det svenska A-landslaget samt Team Autoexperten.
 

Postadress:
Dala-Järna IK - Skidskytte
Rolf Larsson, Skålö 199
78051 Dala-järna

Kontakt:
Tel: 0703360405
E-post: skidskytte@djik.se

Se all info