Hoppa till sidans innehåll

Vi tar pulsen på seniorernas tränare

05 MAR 2015 21:02
Med början idag kommer du att få lära känna både herr och damlagets tränare på pulsen. Först ut är Martin Josefsson som är ny tränare för herrseniorerna till denna säsongen
  • Skapad: 05 MAR 2015 21:02

Dalby GIF´s hemsida har nöjet att presentera en intervju med herrseniorernas nya tränare Martin Josefsson.


Först vill jag hälsa dig välkommen till Dalby GIF.

Tack så mycket!


Hur kommer det sig att du hamnade som huvudtränare för seniorlaget?

Jag fick ett samtal från Magnus Nilsson (Herrsektionen) där han ställde frågan om intresse fanns för att träna Dalbys seniorer. Utifrån beskrivningen av laget så tyckte jag det lät intressant, det var precis innan sista kvalmatchen, så för att få en bättre bild av laget tittade jag på matchen tillsammans med Magnus.

 

Mitt främsta intryck från den matchen var att Dalby var ett ungt lag med mycket potential till ytterligare utveckling. Efter det hade vi ytterligare några möten med fler representanter från styrelsen, de assisterande tränarna och representanter från spelarna. Genom dessa möten tillsammans med matchen jag tittade på gav en bild av Dalby som gjorde att det kändes helt rätt att ta rollen som seniortränare.


Dessutom tycker jag det är roligt att Dalby har en stor ungdomsverksamhet där vi kan fortsätta slussa in unga talanger i seniorlaget efterhand som de är redo för det. Detta gör att vi kan arbeta långsiktigt och skapa en röd tråd från ungdomslagen till seniorlaget.


Du har nu haft en hel del träningar och även hunnit med en träningsmatch. Hur ser det ut i truppen?

Jag tycker överlag att det ser väldigt bra ut. Bortsett från vecka 8 när många var bortresta av naturliga skäl så har vi en god träningsnärvaro hos alla.

Det är väldigt roligt som tränare att se hur mycket spelarna har utvecklats, redan på den här korta tiden. Vi har framförallt fokuserat på den taktiska träningen och det har redan börjat ge resultat. Vi mötte Löberöd i första träningsmatchen och följde vår spelidé på ett väldigt bra sätt.

 

Tyvärr nåddes vi i helgen av nyheten att ni tvingades lämna W.O i första DM-matchen mot Ystad. Vad berodde det på?

Det är aldrig roligt att lämna WO, men just den helgen hade vi ett stort bortfall på cirka 10 spelare.

 

Ska vi vara rädda för att detta kan hända fler gånger?

Nej, det tycker jag inte. Självklart behöver man alltid vara beredd på att spelare kan vara borta, men det är väldigt ovanligt att det är så många på samma gång.


Om vi tittar till truppen. Är där några förändringar om man jämför med förra året?

Det är några förändringar från förra året. Dels har Joakim Engqvist valt att gå till Höörs IS tillsammans med Mattias Svensson. Sen har Joakim Lindbäck gått till GOF IF.

Det blev även precis klart att vår unga talangfulla målvakt Jakob Tånnander skrivit på för Lunds BK där han ska få chansen i deras U19 lag och få möta en rad allsvenska klubbar.

Vill passa på att önska Mattias, Joakim E, Joakim L och Jakob lycka till i framtiden!

 

Samtidigt har vi fått in Victor Johansson som är en duktig forward som kommer bli viktig för oss. Han har redan visat prov på goda fotbollsförmågor och en härlig inställning. Joakim Hofvander har nyligen gjort comeback till fotbollen och kommer också att bidra.

Sen har vi två spelare från 99 truppen som har tagit klivit upp i seniorlaget på både träning och match, Saman Sultin och Oliwer Jadeland.

 

Förra säsongen så behövde Dalby kvala sig kvar och lyckades behålla sin division 6 plats med nöd och näppe.

Vad har ni satt upp för målsättning inför denna säsongen.

Vår målsättning håller vi inom laget,
men jag kan säga så här, vi ska prestera bättre än förra säsongen!


Hur ser din egen spelar och tränar
historik ut?

Jag kommer ursprungligen från Staffanstorp så som 6 åring började jag lira boll i Staffanstorps GIF. Men utöver fotbollen höll jag även på med tennis, handboll, innebandy och bordtennis. Sen när tonåren kom så var det svårt att hålla på med allt samtidigt som skolan tog mer tid, så valet föll då på tennisen. Senare tog jag
upp fotbollen som 18 åring men fick lägga av efter 2 år efter problem med ryggen.

När jag slutade som spelare så provade jag på tränaruppdraget, det blev som ungdomstränare i Staffanstorps GIF där jag under ett par års tid tränade flera av ungdomslagen.

Efter ett tag så lockades man av tanken att träna ett seniorlag och när frågan då kom från Skabersjö i div 5 så var valet enkelt att hoppa på den utmaningen. Det var ett roligt och utvecklande år. Därefter så fick jag rollen som assisterande tränare i Södra Sandbys seniorlag i div 5. Det var också en rolig och lärorik tid med en härlig spelargrupp och ledarstab. Förra säsongen var jag tillbaka i Staffanstorp och tränade 16 års laget då de stod utan tränare inför den säsongen. Utöver de klubbtränaruppdrag jag haft så är jag verksam som instruktör på Skånes Fotbollförbunds zonläger.


Tack Martin för att du tog dig tid och lycka till 2015.

Skribent: Micke Dahl
Dalby GIF - HA Div.4 Östra
Box 98
247 24 Dalby
Telefon: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

 

BLI MEDLEM I DALBY GIF

        läs mer här

 hemköpt

LF

Dalby Ekonomi

Sparbanken

actic

Actionsports

Postadress:
Dalby GIF - Fotboll
Box 98
24724 Dalby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info