Hoppa till sidans innehåll

Regler på ridskolan


På ridskolan finns det ett antal regler som är till för allas trevnad. Vi hoppas att alla våra medlemmar i Dalby Ryttarförening respekterar och följer dessa. 

Parkering – vi ber alla att parkera tätt ihop med nosen mot stallvägg eller hage eftersom parkerade bilar längs vägen ställer till för våra grannar likaså om de står parkerade framför loge eller boningshus..

När du som nybörjare kommer till din första ridlektion går ridläraren vid första tillfället igenom vilka rutiner och praktiska saker du behöver veta.

Ridskolans tider – Vi ber alla ryttare komma i tid till ridskolan. För att man ska hinna göra i ordning sin häst utan slarv, vilket leder till att:

Hästen kan få skav, - utrustningen blir skitig, - ingen kontakt byggs upp mellan ryttare-häst.

Det blir dessutom tråkigt för de som kommer i tid, att vänta in så att lektionen kan börja.

Om ridläraren ska förskjuta tiden blir detta lätt till en vana och till sist kommer ingen i tid!

Du bör komma senast 20 minuter innan lektionstid för att hinna göra iordning hästen. Bortsa av hästen och kratsa hovarna. Sadel och träns finns i sadelkammaren.

Ridläraren säger till när hästarna kan föras ut till paddocken.

Efter lektionen sadlar du av och tränsar av hästen. Skölj & tvätta bettet, häng tillbaka sadeln & tränset i sadelkammaren.

Borsta av och kratsa hovarna på hästen.

Hästgodis - får ni gärna ge i form av morötter, äpple och knäckebröd men aldrig socker.

Lägg detta i hästens krubba, ”matskål”, annars kan hästen, om ni ger den ur handen, bli nafsig.

Hästval - Normalt sätt rider du samma häst tre veckor i rad men ändringar kan göras ibland om någon häst t.ex är sjuk eller behöver vila.Vi väljer alltid tillsammans med ridläraren. Detta för att alla ska bli lika behandlade och nöjda. Skulle någon inte bli nöjd ska denna få välja först vid nästa tillfälle.

Lektioner- Lektionerna brukar läggas upp med varierad inriktning t.ex med markarbete, hoppning och för de minsta börjar vi att leka fram ridningen.

Teori- En lektion per termin är avsatt för teoriundervisning och ingår i ridavgiften. Innehållet varierar beroende på gruppens kunskapsnivå och kan t.ex innebära hästens sinnen, hästens skötsel, sjukdomar etc.

Dessutom är en vecka per termin en så kallad temaivecka med olika aktiviteter. Man kan t.ex få prova på att köra häst, prova voltige, rida med galoppsadel etc.

Säkerhet - Hos DRF och Vasaholms ridskola pågår ett kontinuerligt arbete med att förbättra säkerhet och arbetsmiljö.

Detta är till för hästarnas och din skull. För dig själv gäller det att du använder godkänd hjälm och gärna också säkerhetsväst samt skor/stövlar med klack. Det finns hjälmar och säkerhetsvästar att låna på ridskolan.

Tänk på att stallet är hästarnas hem och de behöver lung och ro mellan sina arbetspass. Respektera detta.

Aktiviteter- Under terminen anordnas kontinuerligt diverse aktiviteter och utflykter utöver ordinarie lektionsverksamhet.

Som exempel kan nämnas hopp & dressyrtävlingar.

På sommaren anordnar vi dagridläger, övernattningsläger.

Ordning och reda - vill alla ha i stallet, häng därför tillbaka allt på sina platser. Är du osäker eller behöver hjälp så fråga din ridlärare.

Regler – är alltid lätta att hålla sig till om man känner till dem.

Alla stall har olika, fråga därför din ridlärare om du är osäker på vad som gäller i detta.

Uppdaterad: 14 OKT 2016 12:52 Skribent: Lotta Wahlgren

  Olycksfallsförsäkring Folksam

 

Stiftelsen_logo_CMYK_cent_pos

 

 BH-logga

Gå gärna in på vår Facebook

Postadress:
Dalby RF - Ridsport
Malin Wennberg, Gåravägen 4A
24544 Staffanstorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info