Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo


Välkommen till en aktiv klubb med familjär atmosfär. Här kan du spela tennis och padel på fina banor, bara en kvarts restid från Borås.

Dalsjöfors Tennisklubb är en anrik förening som bildades 1925. I dag är vi en av distriktets ledande klubbar med ca 450 medlemmar, varav merparten är ungdomar.

Vi har två inomhusbanor med filt, padelbana i anslutning till tennishallen och två grusbanor.

Medlems- och träningsavgifter

För en årsavgift på 200 kr för seniorer och 100 kr för juniorer får du som medlem spela tennis kanske billigast i Sverige.

Nybörjargrupper som spelar minitennis i samarbete med dagis eller skola betalar inget extra utöver årsavgiften.

I en träningsgrupp blir kostnaden per deltagare 7-9 år 300-:-/ termin och för 10-25 år 350:-/termin.  Vår målsättning är att alla skall få spela så många gånger per vecka som de själva önskar.

Personal

Vi har en heltidsanställd tränare och administratör, Tobias Hansson, och en vaktmästare och tränare på 75%, Anders Lundberg.

Styrelse

Jim Ternander  (ordförande)
Anders Pettersson (kassör)
Anders Torstensson (sekreterare)
Thomas Andersson
Johan Nylund
Pernilla Häyhänen
Jörgen Wassholm

Historik

En anrik förening som bildades 1925 och under lång tid har arbetat enligt konceptet ”bereda så många som möjligt chansen att spela tennis till en så låg kostnad som möjligt”. Vårt arbete är inriktat på att bidra till att barn och ungdomar i Dalsjöfors med omnejd ska ha en meningsfull fritid.

Vårt långsiktiga arbete har resulterat i att vi under många år har bedrivit en av Västra Götalands största ungdomsverksamheter, vilket har placerat DTK på den nationella tenniskartan där vi bland annat har tilldelats Svenska Tennisförbundets utmärkelse ”ÅRETS TENNISKLUBB I SVERIGE”.

Under 2016 var vi även nominerade i kategorin ”Årets idrottsförening i Sjuhärad”

Klubben har fostrat en Davis Cup-spelare vid namn Kjell Johansson.

 

Uppdaterad: 22 OKT 2019 18:05 Skribent: Tobias Hansson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Dalsjöfors TK - Tennis
Bollvägen 12
51634 Dalsjöfors

Kontakt:
Tel: 033271140
Fax: 033271140
E-post: This is a mailto link

Se all info