Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jan B Inmarsch

Danderyds-OS


Danderyds-OS 2016 - vilken härlig helg!!

För 45:e året i rad arrangerades Danderyds OS 10-11 september! Med ett helt fantastiskt väder under två dagar blev årets tävling minnesvärd och kanske den bästa någonsin?! En otroligt positiv stämning präglade tävlingen där många skolbarn gjorde sin friidrottsdebut. Både föräldrar och barn hejjade på varandra i solskenet. Här är alla resultat från tävlingen:

Preliminära Resultat OS2016

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. Detta pris tycker vi är det mest prestigefyllda i Danderyds OS. Ösbyskolan vann för sjätte året i rad med helt fantastiska 90%! Det bästa resultatet någonsin! 45 av totalt 50 elever deltog och förgyllde tävlingen med sina gröna tröjor!
Här är en film med Ösbyskolan från årets tävling: Ösbyskolan2016
Förra årets film: Ösbyskolan2015
Även Ekeybyskolan har en film: Ekebyskolan2016 

Tvåa kom Elevverket som med 58% och trea kom Baldersskolan med 53% vilket också är otroligt bra. Stort tack till era lärare och framförallt gymnastiklärare som verkligen tar chansen och satsar på Danderyds OS. 
Aktivitetskampen_resultat

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng. Tack vare mycket starka insatser med hela 10 guld vann Brageskolan i år, strax före Kyrkskolan och därefter Vasaskolan. 
Skolkampen_resultat

Årets stafetter bjöd på ordentlig spänning och täten växlade flera gånger under loppet. I lågstadiestafetten vann till slut Enebybergsskolorna, före Kevinge och Baldersskolan. I mellanstadiestafetten vann Kyrkskolan tätt följt av spurtande Enebybergsskolorna några millimetrar före Vasaskolan.
Stafetterna

 

Danderyds-OS arrangerades för första gången i samband med OS i München 1972 och årets tävling var den 45:e i ordningen.

Dokument för årets tävling:

Inbjudan till Danderyds-OS 2016

Tidsprogram Danderyds-OS 2016

PM Danderyds-OS 2016 

 

Danderyds-OS 2015

2015 års tävling bjöd på en fantastiskt skön lördag med sol större delan av dagen.Söndagen är sannolikt den regnigaste dagen i Danderyds OS historia men det var en fröjd att se alla tappra deltagare trotsa vädret och ändå genomföra tävlingen. Ett viss minskning av antalet deltagare blev det och glassförsäljningen var blygsam under söndagen men vi kan inte klaga då vi har haft en otrolig tur med vädret de allra flesta åren. Det blev lite färre OS rekord mot tidigare men de som slogs var desto mer imponerande.

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. Ösbyskolan vann för femte året i rad med fantastiska 78%! Tvåa kom Elevverket som med 57% ökade rejält jämfört med förra året. Trea kom Baldersskolan med 38%. Väldigt högt deltagande trots söndagens skyfall!

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng. Tack vare mycket starka insatser i bl a kula vann Vasaskolan i år, strax före Kyrkskolan och därefter Stockundsskolan. 

Resultat Danderyds-OS 2015

Individuella resultat

Aktivitetskampen

Skolkampen

Danderyds-OS 2014

I likhet med de flesta Danderyds-OS var vädret fantastiskt och glassförsäljningen uppskattades mycket. Denna tävling, som är en av Sveriges största skoltävlingar, lockade som vanligt väldigt många deltagare. Nästan 700 skolbarn eller 27% av alla skolbarn i Danderyd! Många starka insatser gjordes, ibland blev det rekord, medalj eller personligt rekord, men många som provade på friidrott för första gången fokuserade på det viktigaste: att delta och ha kul!

Det är gratis att delta och många tog chansen att uppleva den positiva stämningen som alltid finns under Danderyds-OS. Våra hårt jobbande funktionärer försökte på alla sätt att skapa en rolig tävling. Den 43:e upplagan av tävlingen startade på lördagmorgonen med traditionsenlig inmarsch, nationalsång och tal av tävlingsledaren PJ Trollsås. Han berättade bland annat att Anna Silvander, som helgen innan vann 800m på Finnkampen, deltagit många gånger på Danderyds OS men aldrig kommit bättre än 4:a. Det lönar sig alltså att fortsätta träna även om man inte vinner, bara man har roligt! Och vill man börja träna med DSK finns all information här!

Danderyds gymnasium flödade i sol hela helgen och humöret var på topp såväl bland deltagare som funktionärer. Ta gärna en titt på alla bilder som finns nedan. 

Tack för alla positiva omdömen om tävlingen från föräldrar, deltagare och all publik. Det värmer och gör det lika roligt att arrangera Danderyds OS varje år!

I år vann Balderskolan lågstadiestafetten följda av Svalnässkolan och 3:a var Enebybergsskolornas gemensamma lag. Det skilde bara tusendelar mellan 2:an och 3:an! Mellanstadiestafetten vanns av Brageskolan efter en formidabel upphämtning på sista sträckan, 2:a kom Kyrskolan och 3:a Stocksundsskolan.

Förutom stafetterna har Danderyds-OS två vandringspokaler:

Aktivitetskampen vinns av den skola som har flest deltagare i förhållande till totalt antal elever. Ösbyskolan vann för fjärde året i rad med fantastiska 75%! före Enebyskolan och Svalnässkolan. Värt att nämna British Primary som klättrat snabbt de senaste åren och nu hade 49% på fjärde plats!

Skolkampen vinns av den skola som får ihop flest medaljpoäng. Kyrkskolan vann med minsta möjliga marginal till Brageskolan tätt följd av Vasaskolan. Grattis!

Bilder från tidigare år:

Danderyds OS 2014

 

Danderyds-OS 2013

 2010 blev Danderyds-OS nominerat till Vattenfalls energispridarpris när Fryshusandan besökte Danderyd. I samband med detta gjordes en film om tävlingen som du kan se här!

Nomineringen löd: "Utan friidrottskunskaper öppnar man upp för alla att vara med. Ett fantastiskt arrangemang som visar att det är viktigt att bjuda in, så unga får prova på utan att fokusera på om man är bäst vilket gör att alla unga känner sig sedda. Ett viktigt och fantastiskt engagemang som Danderyd SK Friidrott har för Danderyds unga."

Uppdaterad: 18 SEP 2016 22:18

Postadress:
Danderyds SK Fotbolls Förening - Friidrott
Danderydsvallen
18238 Danderyd

Besöksadress:
Noragårdsvägen 46
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info