Hoppa till sidans innehåll

Inomhushall i Norrort


Bakgrund 

 Danderyds SK har tillsammans med Täby IS under ett flertal år arbetat för att åstadkomma en ny inomhushall för friidrott i Norrort. Danderyds kommun har anvisat en tomt norr om gymnasiet nära Roslagsbanan och motorvägen där den är tänkt att placeras.

Det har efter olika perioder av mer eller mindre intresse från politikerna nu lagts på is, då Sollentuna har påbörjat bygge av en hall vid Sollentunavallen.

 

Finansiering

  Politikerna i Täby och Danderyds kommun har tidigare indikerat att de kan bekosta en del av projektet, men för att klara vårt bidrag till finansieringen behövde vi ett eget kapital. Vi har tidigare under ett par år debiterat våra medlemmar med 300 kronor per termin och aktiv utöver terminsavgiften till en särskild fond för detta ändamål.

  Om hallprojektet inte kommer till stånd, kommer fondmedlen istället att oavkortat användas för att på andra sätt utveckla och förbättra friidrottsverksamheten.

 

Preliminär interiör utformning

Hallen var tänkt att ha följande friidrottsegenskaper i sammandrag:

- Fullstor 200 meters rundbana med reglementsenliga kurvradier och dosering

- 8 sprintbanor 60 meter i mitten med multigolv (max. 5mm spikskor)

- 2 längdhoppsgropar med ansatsbana

- Stavhoppsbädd med ansatsbana

- Höjdhoppsbädd

- 4 uppvärmningsbanor på ena sidan utanför rundbanan

- Kulstötningsbana

 

Övriga egenskaper:

- Medicinbollsplank

- Innebandy- och handbollsplan med avgränsningsnät nersänkbart från taket

- Infällbara läktare

- Tidtagningshylla

- Sekretariatsutrymme

- Ev styrketräningsutrustning

 

För att öka hallens användbarhet för andra sporter än friidrott planeras att golvet i mitten av hallen blir s.k. multigolv där max 5mm spikskor tillåts.

 

Exteriör utformning

  På senare år har friidrottshallar byggts lite varstans i landet, med varierande utformning och till stora skillnader i byggkostnad.

  För att få rimliga investerings- och driftskostnader ville vi för vår hall satsa på funktionalitet och användbarheten för friidrottsträning i första hand och  tävlingar med begränsad publikkapacitet i andra hand.

  Byggnaden exteriöra utformning skulle komma att påverkas av om vi kan få in annan sport- och friskvårdsverksamhet i samma byggnad.

Uppdaterad: 10 AUG 2011 22:48
Skribent: Olof Engdahl

Postadress:
Danderyds SK - Friidrott
Danderydsvallen
18238 Danderyd

Besöksadress:
Noragårdsvägen 46
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info