Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap


Sedan 2002 har DSK haft ett klubbmästerskap där de aktiva haft hela utomhussäsongen på sig att kvalificera sig.

Mästerskapet har varit åldrsbundet och funnits i alla åldersklasser från 10 år och uppåt. Upp till 15 år har man tävlat i ettårsklasser och därefter i flerårsklasser. Aktuella åldersklasser ses över varje år med hänsyn till aktuella åldrar på våra aktiva.

Reglerna har varierat något genom åren, men huvuddragen har varit desamma. Tills vidare gäller:
- KM kan vinnas i alla individuella arenagrenar på ordinarie grenprogram för ålderklassen. För 10-11 åringar gäller grenarna som ingår i ungdomsmärket 11 år.
- Kvalificerande resultat kan göras i alla tävlingar under hela utomhussäsongen.
- För att KM skall delas ut i en viss tävlingsklass och gren krävs minst tre genomförda tävlingsinsatser totalt av en eller flera DSK:are.
- För att bli klubbmästare måste man dels vara bäst, men även ha klarat ett resultat på i förväg angiven nivå. I åldersklasserna upp till 17 år är resultaten kopplade till märkeskraven för ungdomsmärket. Bronsnivå för 12-17 åringar, den enda nivån för 10-11 åringar.
- Styrelsen avgör från fall till fall vilket resultat som är bäst när det förekommer manuella tider, medvindsresultat eller liknande.

Sedan 2009 kan KM vinnas även i mångkamp. Det gäller då de officiellt definierade från femkamp för PF12-13 upp till tiokamp respektive sjukamp för de äldsta (se grenprogram). Några motsvarande mångkampsgrenar för PF10-11 finns inte även om det förekommer en hel del tävlingar med trekamper som arrangörerna satt ihop själva.

Grenar och resultatnivåer framgår för alla upp till 17 år av bestämmelserna för ungdomsmärket. För äldre klasser är grenarna desamma som mästerskapsgrenarna vid stora JSM/SM och en särskild uppsättning resultatgränser gäller. För mångkamperna gäller fri bedömning av resultatnivån.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:16 Skribent: Håkan Lilja

Postadress:
Danderyds SK Fotbolls Förening - Friidrott
Danderydsvallen
18238 Danderyd

Besöksadress:
Noragårdsvägen 46
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info