Hoppa till sidans innehåll

Klubbrekord


Gällande klubbrekord utomhus 9-19 år (updaterad 22 sept 2016)

Gällande klubbrekord inomhus 9 - 22 år (uppdaterad 24 jan 2017)

Rekord kräver egentligen att man har information om alla tidsperioder då dessa kan ha slagits. Det har vi dessvärre inte generellt. Samtidigt tycker vi det är viktigt för dagens aktiva att få möjlighet att slå klubbrekord. Publicerade listor är därför med förbehållet att äldre resultat kan komma fram som överträffar både äldre och nyare rekordnoteringar.

 

Seniorer

Med seniorer menas här att listan inte tar hänsyn till den aktives ålder och att reglerna är de som gäller för seniorer. Klubbrekordlistan för seniorer utomhus är den av alla listorna som är bäst underbyggd.  Sex noteringar är från 2008 eller senare efter ett flertal noteringar 2010-11. Ännu flera av de gamla rekorden borde dock snart vara nåbara för den nuvarande generationen ungdomar. Därutöver finns en del vakanta rekord att erövra. Den historiskt intresserade kan jämföra med läget drygt 50 år tidigare i Rekordtabell 1959 och en stämningsbild på Per-Owe Trollsås från samma tid.

 

Stafettrekorden har fått en egen sida. Även där har de flesta rekorden ganska många år på nacken. Förhoppningsvis är flera av dessa nåbara för våra aktiva inom överblickbar tid.

 

Vad gäller inomhusresultat har dessa bara följts upp systematiskt de senaste c:a 10 åren. Från tiden innan dess är endast ett fåtal resultat kända. Rekordlistan är därmed med reservation för att det bör finnas fler äldre resultat som är bättre än de angivna.

 

Barn/ungdomar/juniorer

När det gäller åldersbundna rekord tillkommer två komplikationer:

  • Reglerna har varit olika vid olika tider t.ex. vad gäller redskapsvikter.
  • Äldre rekordlistor har rekord i tvåårsklasser och därför saknas uppgifter om vartannat år för en viss aktiv.

Trots alla dessa begränsningar har vi valt att publicera dem. Listorna är sorterade på 'åldersklass' d.v.s. den klass man tävlar i enligt friidrottsförbundets regler. Exempelvis skall en person som fyller 12 år 2013 räknas som tolvåring redan vid inomhustävlingar i november-december 2012, även om personen var 10 eller 11 år när rekordet sattes.

 

Även för de åldersbundna rekorden saknas en hel del information från tiden fram till sent 90-tal. Genomgång av Sverige-statistik för vissa år har givit en hel del rekordfynd i åldrar från 14 år och uppåt. Det är samtidigt mycket troligt att det även gjorts sådana resultat under år som ännu inte gåtts igenom.

 

SM- och NM-titlar till DSK-are har också samlats i en lista.

 

Vår statistikansvarige Ludwig Jonsson tar tacksamt emot statistik, tillägg och rättelser till alla listorna.

Uppdaterad: 24 JAN 2017 18:53 Skribent: Ludwig Jonsson

Postadress:
Danderyds SK Fotbolls Förening - Friidrott
Danderydsvallen
18238 Danderyd

Besöksadress:
Noragårdsvägen 46
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info