Hoppa till sidans innehåll

Aspen Athletic Games, Haparanda 21-22/1 2017

2017-01-24 15:29
Alex, Nils och Philip på nordligare breddgrader!
  • Uppdaterad: 2017-01-24 15:39

Här kommer en rapport från AAG signerad Oscar Ludwigs. Tyvärr har tävlingsarrangören ej publicerat resultaten ännu. 

AAG i Haparanda är Norrbottens största friidrottstävling. I år var Alexander, Nils och Philip med och representerade DSK. Resan gick mycket bra förutom att killarna blev av med två saxar och en för stor tandkrämstub i säkerhetskontrollen på Arlanda...

Första gren på lördagmorgon var P13 längd. Alexander fick till ett hyggligt hopp på 4,95, men det räckte inte till seger eftersom det från Uleåborg i Finland var med en deltagare som hoppade 5,06. Det är kul med denna tävling att det är med många från Finland som man inte har någon aning om hur bra de är innan tävlingen. I höjd som följde direkt efter längdhoppet så blev det i alla fall guld på 1,57. Han var även millimeter från att ta nytt pers på 1,61.

Philips första gren var 60m. Han vann både försök och final, men inte på några rekordtider.

Nisse vann sedan 800m för män. Tiden var han inte nöjd med, men pokalen var mycket fin.

Nästa dag började med kula för Alexander där han kom sist (bara två deltagare!). I häck därefter blev det dock nytt guld.

Philip hoppade sedan längd och fick bara till ett hopp över 6m, men det räckte ändå till seger. Alexander skulle sedan ha stavhopp, men pga diverse förseningar så krockade det med 300m som han valde att springa istället. Alex som är en duktig 200m löpare ledde med ca 20m efter denna distans, men tappade sedan all ork och lyckades med bara en meter vinna guldet.

Sista gren skulle bli Nisses 400m. Pga förseningarna så skulle tyvärr inte detta hinnas med i tid före avresan hem. Däremot var det möjligt att istället klämma in ett 300m lopp. Det gick bra och Nisse fick även då en guldpokal att ta med hem.

Alex guld i höjd

Philip 60m final

Nils 800m

Skribent: Ludwig Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Danderyds SK - Friidrott
Danderydsvallen
18238 Danderyd

Besöksadress:
Noragårdsvägen 46
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info