Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Vilma och brons till Saga!

11 MAR 2014 21:48
Två medaljer, två klubbrekord och många personliga rekord blev resultatet vid inomhus-SM för ungdomar 15-16 år som hölls i Telekonsult Arena i Växjö. DSK hade 5 deltagare anförda av huvudtränare PJ Trollsås. Det var Vilma, Saga, Eleonora, Olof och Arvid. Efter två intensiva dagar med fantastiska prestationer av våra ungdomar så matchade vi många betydligt större klubbar resultatmässigt. Vi kan konstatera av DSK Friidrotts aktiva fortsätter att vara mycket framgångsrika. Kan det vara luften i Danderyd?
  • Skapad: 11 MAR 2014 21:48

Perfekt guldlopp av Vilma

Även om Vilma var favorit efter krossen på DM med en Sverigebästa tid på 2:57:08 så är det aldrig bara att hämta medaljen. I försöken körde Vilma en fartlek, enligt henne själv, med väldigt varierande varvtider och avslutade med ett jättesnabbt varv och vann heatet klart. På söndag var det dags för final och det var ett tufft fält på startlinjen. Vilma tryckte på in i första kurvan och tog täten och undvek därmed trängsel och risk för snubbel. Efter tre varv i täten ökade hon takten och fältet drogs ut. In i sista varvet ledde hon med knappt tio meter och tryckte sedan på stenhårt ända in i mål. Glädjande var också att träningskompisen Mika Söderström från Vallentuna kom starkt på slutet och tog silvret en halv sekund efter Vilma. Vilmas lopp kan bara beskrivas som taktiskt perfekt!

Vilma_iusm

Vilma i täten

Brons och dubbla seniorrekord för Saga

Saga kom till SM med förhoppning om finalplats i åtminstone 200m baserat på tiderna i Sverigestatistiken. I första försöksheatet på 60m var Saga ur blocken så snabbt att det fräste i den nylagda mattan, i mål blev det nytt pers med 8:03 som är nytt seniorrekord inomhus (Malin Trollsås hade det gamla från 2013). I semifinalen innebar tredjeplatsen direktkvalificering till final. I den stenhårda finalen gjorde Saga återigen en snabb start och kom i mål som sexa på 8:07 på samma tid som femman. Klart över förväntan!
Fjärde loppet för dagen var försök på 200m och det fanns energi kvar till ett nytt pers med 26:10, bara en hundradel från Malins seniorrekord. Sömnen var tydligen god hos faster utanför Växjö. I söndagens semifinal passerades 26-sekundersgränsen! Hon vann heatet på 25:97, nytt seniorrekord igen. Malin hälsade via sms med 3S - Super Snabba Saga! Finalen blev sedan extremt spännande, Saga hade näst bästa tid men bara med tre hundradelar. In på upploppet var det stenhårt om andraplatsen när Saga snubblade till 15 m från mål men lyckades ändå korsa mållinjen som trea och säkra bronset!

Saga_iusm

Saga jagar rekord

Personbästa av Eleonora

Eleonora hade ett tufft program med deltagande i både 1000m, viktkastning och kula. I viktkastningen hamnade de två första kasten utanför kastsektorn, jobbigt läge. Lyckligtvis blev sista kastet godkänt men längden räckte inte till ytterligare tre finalkast. Kulringen är i denna hall på innerplanen omgärdad av staket så att även kulstötarna får vara med och uppleva den goda stämningen i hallen. För Eleonoras del stämde stötningen inte helt och med tufft motstånd hamnade hon utanför finalen. I försöken på 1000 m gjorde Eleonora ett mycket stabilt lopp och noterade ett personbästa med hela sex sekunder!

Eleonora_iusm

Eleonora i viktkastningen

Stolpe ut för Olof men PB för Arvid

Olof och Arvid hamnade i samma försöksheat på 1000m. Olof gick ut hårt och var med i klungan och fajtades om positionerna och var väldigt nära att snubbla. Tyvärr tog detta kraft och i mål fattades ynka nio hundradelar från finalplatsen. Ibland är idrotten grym. Bara att bryta ihop och komma igen. Arvid gjorde ett stabilt lopp lite längre ner i fältet och kunde trycka på rejält på sista varvet och kom i mål på nytt personbästa med en dryg sekund.

Olof_iusm

Olof satsar friskt

Arvid_iusm

Arvid tar rygg för att spara kraft

Föredömliga tonåringar

VI fick uppleva en väldigt spännande tävling med mycket starka prestationer av våra ungdomar. Det som man också kan imponeras av, förutom viljan att prestera och träna för att bli bättre, är den extremt ödmjuka inställningen till sina medtävlare. Under tävlingen gör alla sitt yttersta för att prestera på topp men omtanken med den medtävlare som kanske inte lyckas helt och den delade glädjen med dem som tar medaljerna, oavsett klubbtillhörighet, är fantastisk att uppleva. Illustrerat av nedanstående bild efter målgången på F15 1000m.

Iusm2014
Medaljörer i gruppkram

Hall of fame?

Hallen i Växjö med sex banor och alla grenar (förutom viktkastningen) under samma tak är otroligt fin och vi kan ju hoppas att vi kan få en liknande hall i norrort en vacker dag (helst utan Växjös 31,87 i kommunalskatt...).

Se alla loppen på Youtube!

Om du inte kan få nog av text och bild så kan du även se hela tävlingen på Youtube här:
Lördag  Klicka här! 
Söndag  Klicka här! 

Om du inte vill se hela tävlingen kan du snabbspola enligt följande:
Lopp dag : tid
60m försök med Saga - lör: 0:15:00
60m semi - lör: 2:14:00
60m final - lör: 3:39:00
200m försök med Saga - lör: 6:54:00
200m semi - sön: 5:00:00
200m final - sön: 6:33:0
1000m försök med Eleonora - lör:5:08:00
1000m försök med Vilma - lör:5:15:00
1000m försök med Olof och Arvid - lör 5:28:00
1000m final med Vilma - sön 2:54:00

Massor med bilder!

Här hittar du 230 bilder från tävlingen:

IUSM 2014

 

Medaljer och rekord

Vilma Jonsson -99

Guld F15 1000m  2:58.43

Saga Berneryd -99

6:a F15 60m 8:03 Klubbrekord F15 och seniorer

Brons F15 200m  25:97 Klubbekord F15 seniorer


Skribent: Jan Berneryd

Postadress:
Danderyds SK Fotbolls Förening - Friidrott
Danderydsvallen
18238 Danderyd

Besöksadress:
Noragårdsvägen 46
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info