Hoppa till sidans innehåll

Hubertus


TIPS OCH INFORMATION FÖR DRK'S KLUBBTÄVLINGAR

 

DRK har inte vaccinationstvång eller Grönt kort tvång, men vi har TR (tävlingsreglementet) som riktlinje. Dispens kan sökas på avvikelser, vid anmälan eller på tävlingsdagen. Är du osäker, fråga domaren.

 

Tävlingens status

Hubertusjakten är öppen för alla, även de som inte är medlemmar i DRK. Du rider på egen risk vilket innebär att du bör se över ditt eget försäkringsskydd när det gäller skador och olyckor. Medlemmar i DRK är automatiskt försäkrade genom klubbens gruppförsäkring.

Klasser och banor

På hubertusjakten utgörs klasserna av hur lång runda du vill rida. Vanligtvis brukar korta rundan vara 5 km och den långa 15 km. Ryttarna delas resultatmässigt in i junior och senior. Junior är du till och med det år du fyller 18. Banan visas inte innan starten.

Tävlingens genomförande

Starttiden på propositionerna gäller ALLA ryttare till skillnad från flera andra tävlingsformer. Det gäller alltså att vara på plats och uppsutten i god tid. Innan starten bjuds du i DRK på lite pepparkakor och glögg.

Hubertusjakten leds av en sk MASTER. När du rider i din grupp får du aldrig rida förbi mastern om ni inte särskilt kommit överens om detta.

I övrigt är det ungefär som att vara på uteritt med dina kompisar. Ni rider en viss sträcka i varierande terräng. Ritten kan gå på en stig i skogen, längs en grusväg, genom ett samhälle etc. Ibland kan mastern också ta vägen genom ett grustag så att ni får klättra lite. Den längre rundan brukar vara lite mer avancerad än den korta.

När ni är tillbaks där ni startade får de som vill hoppa några hinder. Du kan med andra ord välja själv om du vill hoppa eller inte. Oftast är det relativt låga naturhinder. I annat fall är det höj- och sänkbara hinder där du själv får bestämma höjden.

Efter hoppningen samlas alla för att leta efter RÄVSVANSEN. Sökandet sker till häst. Den som hittar svansen har vunnit. Alla som deltagit får poäng i klubbmästerskapet.

 

 

LYCKA TILL PÅ TÄVLINGEN!!

Uppdaterad: 12 MAR 2013 21:11 Skribent: Tuula Kettunen

 

123 264 30 88

 


 

     VÅRA SPONSORER    

Ackarby Hundpensionat

Eriksson Bygg

MMV

ProVab

Österbybil

stromsbergs---ppslakt-120426web-1

Save

Save

Postadress:
Dannemora RK - Ridsport
Tuula Kettunen, Buddby 135
74893 Österbybruk

Kontakt:
Tel: 0707304456
E-post: This is a mailto link

Se all info