Hoppa till sidans innehåll

Paketjakt


TIPS OCH INFORMATION FÖR DRK'S KLUBBTÄVLINGAR

 

DRK har inte vaccinationstvång eller Grönt kort tvång, men vi har TR (tävlingsreglementet) som riktlinje. Dispens kan sökas på avvikelser, vid anmälan eller på tävlingsdagen. Är du osäker, fråga domaren.

 

Tävlingens status

Paketjakten är öppen för alla, även de som inte är medlemmar i DRK. Du rider på egen risk vilket innebär att du bör se över ditt eget försäkringsskydd när det gäller skador och olyckor. Medlemmar i DRK är automatiskt försäkrade genom klubbens gruppförsäkring.

Klasser och banor

På paketjakten utgörs klasserna av hur lång runda du vill rida. Längden avgörs beroende på var tävlingen rids och framkommer i proppen. Ryttarna delas resultatmässigt in i junior och senior. Junior är du till och med det år du fyller 18. Banan visas inte innan starten. Banan är snitslad och du rider ensam eller med några andra beroende på hur du själv vill ha det.

Tävlingens genomförande

Starttiden på propositionerna gäller ALLA ryttare till skillnad från flera andra tävlingsformer. Det gäller alltså att vara på plats och uppsutten i god tid. Startansvarig person släpper i väg en grupp i taget med ca 5 minuters mellanrum. Under rittens gång svara du på olika frågor längst banan.

Paketjakten är ungefär som att vara på uteritt med dina kompisar. Ni rider en viss sträcka i varierande terräng. Ritten kan gå på en stig i skogen, längs en grusväg, genom ett samhälle etc.

När ni är tillbaks där ni startade räknas antal rätta svar från tipsrundan och därefter väntar jakten på paketen som finns uppsatta på något bra ställe. Det som avgör vad du vinner är antalet rätt på tipsrundad.

 

Alla ekipage får paket och poäng i klubbmästerskapet!!!!!

 

 

LYCKA TILL PÅ TÄVLINGEN!!

Uppdaterad: 12 MAR 2013 21:08 Skribent: Tuula Kettunen

 

123 264 30 88

 


 

     VÅRA SPONSORER    

Ackarby Hundpensionat

Eriksson Bygg

MMV

ProVab

Österbybil

stromsbergs---ppslakt-120426web-1

Save

Save

Postadress:
Dannemora RK - Ridsport
Tuula Kettunen, Buddby 135
74893 Österbybruk

Kontakt:
Tel: 0707304456
E-post: This is a mailto link

Se all info