Hoppa till sidans innehåll

Nivåindelning på buggkurserna


Våra terminskurser i bugg är indelade i följande nivåer:

Grundkurs (steg 1/nybörjare)

Nybörjarkurs där du lär dig grunderna i bugg. Vi fokuserar på att föra och följa varandra i dansen, grundsteg, enkla snurrar och takt.

Inga förkunskaper krävs.

Fortsättning (steg 2)

Fortsättningskurs där du blir bättre på att föra och följa i dansen, känna takten och placera dig rätt. Introduktion av stegkombinationer och hesiteringar. Denna kurs kan man med fördel gå flera gånger för att bli säker på grunderna.

Förkunskapskrav: Nybörjare/Steg 1 hos Vasadansarna eller motsvarande.

Steg 3

Den här nivån är för dig som vill utveckla din buggteknik. Du lär dig att utveckla de stegkombinationer du redan kan och hur du kan variera dessa med nya in- och utgångar samt handfattningar. Här varierar också tempot i musiken mer. Denna kurs kan med fördel gås flera gånger.

Förkunskapskrav: Behärska grundstegen, höger och vänstersnurrar i rätt placering, dansa i takt med musiken samt ha introducerats till olika stegkombinationer och hesiteringar. 

Teknikträning / Tävlingsträning

Den här nivån är för dig som har kommit längre i din dansutveckling, känner dig säker i dansen och förstår var och när man kan använda olika stegkombinationer och hesiteringar. Här utvecklas din dansanthet, teknik och musikanpassning.

Uppdaterad: 07 SEP 2017 14:32 Skribent: Johanna Nilsson
Bilder

 
dansskor.se 

Postadress:
Dansföreningen Vasadansarna - Danssport
Eskilstunavägen 34
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info