Hoppa till sidans innehåll

Bli medlem Kursanmälan 

Våra danser


Vasadansarna har många kurser i bugg, Sverige mest utövade och älskade dans, med rötterna i amerikanska rock-n-roll. Vi har kurser från nybörjar- till tävlingsnivå.

Vi har också barn och ungomsverksamhet i framförallt Streetdance.

Ibland har vi också andra danskurser, såsom foxtrot, west coast swing och hambo/schottis/vals.

Bugg 

Bugg är, tillsammans med foxtrot, den vanligaste sällskapsdansen i Sverige. Den har sina rötter i jitterbuggen (som idag kallas lindy hop). Buggen är en svensk pardans som kan dansas till allt från dansbandsmusik till pop- och rockmusik.

Bugg är en improviserad dans. En för och en följer. Grundstegen är enkla och bugg dansas i stor utsträckning socialt, på dansgolv och logar runt om i Sverige.

Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn för flera olika dansstilar danser som uppstod på USA:s gator och torg under 1970-talet. Streetdance dansas till hiphop-, funk- och R&B-musik. Några exempel på dansstilar som ingår i streetdance är Breaking, Locking, Popping, New-Style och House.

När man dansar streetdance har man låg tyngdpunkt och det är mycket "gung" i kroppen. Man tränar sin koordination, kondition och styrka och man jobbar mycket med att hitta den rätta stilen.

Uppdaterad: 07 SEP 2017 15:21 Skribent: Johanna Nilsson
Bilder

 
dansskor.se 

Postadress:
Dansföreningen Vasadansarna - Danssport
Eskilstunavägen 34
64534 Strängnäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info