Hoppa till sidans innehåll

Derome/Åskloster har fostrat en landslagsspelare!

17 MAJ 2016 21:26
Carl Martinsson tar plats i landslaget och gjorde debut mot Danmark nu i april.
  • Skapad: 17 MAJ 2016 21:26

Den 19 april gjorde Carl Martinsson, född 2000, sin landslagsdebut i matchen mot Danmark där han hoppade in i andra halvlek som höger back. Matchen slutade med en förlust 0-4 för det så kallade Svenska Future Team dvs framtidens landslag. Den 20 april var han med ifrån start i matchen mot Tjeckien. Tjeckien ett ungdomslandslag som såg större och tyngre ut, men det fysiska spelet behärskade de svenska pojkarna på ett bra sätt i en jämn match som slutade 0-0. Carl skötte sig förtjänstfullt från sin backplats. Laget var oerhört diciplinerat i sitt försvarspel och Carl var enbart uppe i något anfall och nosade vid motståndarens straffområde. Mycket pga av det gedigna försvarspelet man präntat in efter förlusten mot Danmark. 

 

PastedGraphic-6

 

PastedGraphic-2

 

Carl gjorde A-lagsdebut i Derome/Åskloster redan som 14-åring och var relativt ordinarie i vårat A-lag under förra året. Inför denna säsong har han valt att öka på sin träningsdos och spela allsvenskt med Falkenbergs 17-årslag.

Vi önskar Carl lycka till i sitt fortsatta fotbollsäventyr och vi lär få höra talas mer om honom. Ni lär säkert få se honom på några av våra hemmamatcher i Åskloster eller Derome.

 

Text: Mikael Sturesson

Skribent: Madeleine Carlsson

 

 

 

 

 

 

 
Vattenfall logo

 

  

 

Postadress:
Derome BK - Fotboll
Dersbovallen, Bjurumsvägen 3
43268 Veddige

Kontakt:
Tel: 034031266
Fax: 034031266
E-post: This is a mailto link

Se all info