Hoppa till sidans innehåll
Signerad Värdegrund

Djurgårdens IF lanserar gemensam värdegrund för alla Djurgårdare


Inför Djurgårdens IF:s 125-årsjubileum lanseras alliansföreningarnas gemensamma värdegrund. Arbetet har involverat över 8 000 Djurgårdare och lett fram till en gemensam vision, position och nio framgångsprinciper som ska förtydliga för alla vad föreningen står för. Ambitionen är att värdegrunden på sikt ska genomsyra hela Djurgårdens IF, i syfte att stärka Djurgårdens identitet som ledande idrottsförening i Sverige och rollen som en positiv kraft i samhället, samt att vara ett stöd för ytterligare 125 framgångsrika år.

Arbetet har pågått i närmare två år och är ett av Idrotts-Sveriges mest omfattande värdegrundsarbeten. Det har involverat samtliga 20 föreningarna i Djurgårdsalliansen, supporterorganisationer och tusentals Djurgårdare. Det är ett arbete där alla djurgårdare bjudits in för att skapa en värdegrund för alla djurgårdare. Visionen som Djurgårdens IF gemensamt har formulerat är ’’Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa”.

– Varje dag stöttar vi människor i deras utveckling, vilket ofta glöms bort i debatten. Oavsett om det gäller elitidrottare eller barn så är glädjen att utvecklas något som skapar energi. Att lära sig övervinna svårigheter gör att man växer som människa. Värdegrunden samlar våra många lärdomar genom åren och vi är väldigt stolta och glada över att äntligen komma i mål med ett jättelikt arbete som har tagits fram gemensamt av hela Djurgårdsfamiljen tillsammans. Den ger oss stöd i att få människor att växa, i alla våra föreningar. Den ger oss också en viktig plattform att stå på i vår strä- van att vara en ledande förening i allt vi gör, även i framtiden, säger Lars Erbom, ordförande i Djurgårdsalliansen.

Djurgårdens IF har idag 437 SM-guld i 23 idrotter, vilket gör föreningen till en av Sveriges mest framgångsrika genom tiderna. Djurgården har totalt cirka 23 000 medlemmar och över aktiva 3 600 idrottsutövare. Positionen som Djurgårdens IF gemensamt har formulerat för framtiden är ”Stockholms Stolthet - Sveriges ledande idrottsförening”.

– Det är en förpliktigande devis, men vi är en förening som alltid ställer sig i främsta ledet. Det handlar inte om att vinna mest, utan om att vilja mest, även när det gäller att försöka utveckla det vi gör. Vi har visat prov på det i alla idrotter i Djurgårdsalliansen genom åren, men nu sätter vi det också på pränt. Vi ska leda utvecklingen, det är Djurgårdens uttalade ambition, säger Kaarel Lehiste, ordfö- rande i Djurgården Hockey.

Arbetet går nu vidare med en implementering av värdegrunden. Arbetet omfattar reflektioner och diskussioner inom föreningarna, supporterföreningarna och Djurgårdsfamiljen i stort, samt informations- och utbildningsträffar.

– Det viktiga är att alla börjar ta in värdegrunden i sin vardag. Den är till gagn för alla Djurgårdare, såväl större som mindre föreningar, aktiva, ledare, organisation som supportrar. Den gör det även tydligt för politiker och andra beslutsfattare vad föreningen i stort står för. Jag ser fram emot att vi alla börjar arbeta med den och tar våra respektive föreningar och Djurgården som helhet till nya framgångar, säger Angelika Gyllenhoff, ordförande i Djurgården Fäktning.

– Att vi, det vill säga Djurgårdsföreningar och Djurgårdssupportrar, har skapat värdegrunden tillsammans är en stor styrka. Vi ser fram mot allt positivt som kan komma ur det och all information som arbetet hittills gett. Det ger oss bra verktyg för att ytterligare förbättra verksamheten och nå våra mål, såväl sportsliga och ekonomiska som sociala. Vi ska alltid vara tydliga med det vi strävar efter, säger Lars-Erik Sjöberg, ordförande i Djurgården Fotboll.

Ett öppet informationsmöte om värdegrundsarbetet arrangeras i GIH:s aula 23 mars kl 18-20. Representanter för projektledning, allians, fotboll och hockey närvarar. För intresseanmälan: This is a mailto link

Länk till värdegrund och övrig skriftlig information: (se under fliken Värdegrund)

 

Kontaktpersoner i samtliga DIF-föreningar:

DIF Alliansstyrelse: Lars Erbom, ordförande

DIF Alpina förening: Jonas Almqvist, ordförande

DIF Amerikansk Fotboll: Kristina Ringel, ordförande

DIF Bandy: Leif Antonsson

DIF Basket: Rick Bergström

DIF Bordtennis: Tommi Riihonen, ordförande

DIF Boule: Sture Öhman, ordförande

DIF Bowling: Kalle Illerstål, kassör

DIF Boxning: Henrik Bromfält

DIF Brottning: Martin Ghaoui, ordförande

DIF Cykel: Carina Orban, bitr. tävlingsled. Stadiongirot

DIF Fotboll: Henrik Berggren, vd

DIF Friidrott: Peter Fons, ordförande

DIF Fäktförening: Angelika Gyllenhoff, ordförande

DIF Golf: Ola Hanson, ordförande

DIF Handboll: Johan Stålheim, ordförande

DIF Handikappfotboll: Eva Hjelmvik, ordförande

DIF Hockey: Jenny Silfverstrand, vd

DIF Innebandy: Kjell-Åke Grandin, tf ordförande

DIF Kampsport: Patrik Asplund, vice ordförande

DIF Konståkning: Jenny Ask, ordförande

Uppdaterad: 30 AUG 2018 15:39 Skribent: Kansliet

 

Aktuellt

220425 Anmälan till Pingisskolan VT22 Omg 2 är öppen.

211211 Deltar i Tyresös Decemberduellen, 11-12/12

211211 Damer div 3 sammandrag inför slutspelet

211206 Anmälan öppnar till Pingisskolan VT21 Omg 1. Start i januari.

211026 Anmälan till Pingisskolan är åter öppen.

210929 All verksamhet är åter igång.

210427 Seriespelet denna säsong har ställts in.

210322 DM inställt

210308 Ny omgång av Pingisskolan öppnar för anmälan 22 mars 2021.

210308 Fira Djurgårdens 130 år på fredag den 12 mars. Digitalt jubileum.

210125 Information från GIH att de öppnar igen för ungdomsträning och Pingisskola. Exakta tider meddelas via mejl till respektive grupp (inkl. nyanmälda).

210104 Anmälan till Pingisskolan öppnar. Mejla kansliet på This is a mailto link för aktuell info.

201118 Anmälan till Pingisskola har stängt.

Anmälan till nästa omgång öppnar prel. 4 januari 2021. 


201106 Anmälan öppnar för Pingisskolan den 9 nov. 


 200904 Upptaktsveckor för Pingisskolan börjar.


 200902 Seniorlagen och ungdomsgruppen startar.


 200526 Nästa Pingisskola öppnar (prel.) i aug/sept.

Anmälan och köplats sker via mejl till kansliet (This is a mailto link).  

Postadress:
Djurgårdens IF BTF - Bordtennis
c/o Riihonen, Lorensbergsgatan 1
11733 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0701437007
E-post: This is a mailto link

Se all info