Hoppa till sidans innehåll

Djurgårdens värdegrund, lång version


 Bakgrund

År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser, organisationer och supportrar medverkat i arbetet så antog alla föreningar gemensamt en styrande värdegrund för alla alliansföreningar. Den består av en vision och en position som uttalar en evig strävan att vara den ledande idrottsföreningen i Sverige, med ambitionen att vara bäst på att få människor att växa. Det är den fyr som ger riktning för oss och alla som vill verka med vårt namn. Vår karta är våra nio framgångsprinciper. Vi vet att när vi följer dem, så går alla resultat vår väg. Vi har nått störst framgångar i flest idrotter under våra första 125 år. Vår gemensamma plattform gör oss ännu bättre på att få människor att växa och ge mer tillbaka till människor och samhälle.

 

VÅR VISION

 

’’Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa
genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa’’ 

   

Förr oss är idrott mer än bara sport. Vi ser på idrott som språngbräda för människor. Vi tror att individer växer mest när alla förutsättningar är rättvisa. För att växa behöver man andra. Därför är våra gemensamma mål alltid viktigare än enskilda önskningar. Den som lär sig att respektera andra, som förstår att rättvisa, vilja och mod är nycklar till att bli både en bättre idrottare och människa, kommer också att bli det. I Djurgårdens IF vill vi inte bara nå bra sportsliga resultat, vi vill göra vårt samhälle lite bättre. Det gör vi genom att få fler att dela våra värderingar.

 

VÅR POSITION

 

Stockholms StolthetSveriges ledande idrottsförening 

 

Vi föddes i hjärtat av Stockholm. Vår strävan är alltid att vara Sveriges ledande idrottsförening. De framgångar vi haft har inte skett av en slump. De är resultatet av att vi vågat utmana traditionella vägar inom våra idrotter, att vi visat mod och adderat nytänkande inom socialt ansvar, kommersiell utveckling och våra supporterled. Men det är bara halva sanningen. Framgång är inget självspelande piano. Lika ofta som vi varit framgångsrika, lika ofta har vi varit illa ute. Vad som gjort att Djurgården alltid kommit tillbaka är vår tro på oss själva, varandra och att aldrig ge upp. Det är vår starka kärlek till det vi står för som gjort oss till Sveriges ledande idrottsförening och det som gör oss till Stockholms stolthet.

 

VÅRA NIO FRAMGÅNGSPRINCIPER

Våra framgångsprinciper bygger på våra erfarenheter och vår identitet. De är vår vägledning och ska genomsyra all vår verksamhet och våra relationer med supporterföreningar och partners. De är likt vision och position en evig strävan och inget man blir klar med. De ska styra riktningen på våra beslut och inspirera till aktiviteter. De är även en personlig inspiration för varje djurgårdare.

 

1. Stå upp för rättvisa  

- Vi låter idrottens rättvisa ideal genomsyra allt vi gör

 

Som Sveriges ledande idrottsförening står vi upp för rättvisa och respekten för lagar och regler. I vår verksamhet kan vi visa idrottens möjlighet att påverka både individer och omgivning. Vi tror på kraften som uppstår när alla får samma chans. Vi tror på ett jämlikt samhälle där människor bedöms efter sin förmåga att lyfta sig själva och andra. Det genomsyrar allt vi gör. Vi är opolitiska, men det betyder inte att vi låter bli att ta ställning.  Vi ska visa vad vi står för med både med ord och handling.

 

2. Tydligt ledarskap

- Vi visar vägen med höga ambitioner, lyhördhet och civilkurage.

  

Tydligt ledarskap handlar om att veta vad man vill och vilja visa det. Vi skapar förtroende genom att stå upp för det vi tror på. Vi är lyhörda, samarbetar över gränserna och använder den kraft som finns inom hela Djurgårdsfamiljen. I vårt ledarskap ryms både kyla och värme. Kyla, därför att vi ska våga hålla oss kvar vid en plan, även vid tillfälliga motgångar. Värme, därför att vi alltid har att göra med människor. Och människor blir bättre när de lyfts upp än när de trycks ner. Tydligt ledarskap handlar mer om att få andra att bli starka, än visa sig stark själv. En ledargestalt, fostrad i Djurgården, är en trygghet för föreningen och en tillgång för hela samhället.

 

3. Tar socialt ansvar 

- Vi breddar idrottsintresset, erbjuder tillhörighet och är en aktiv positiv kraft i samhället

 

Idrotten har unika möjligheter att bygga broar mellan människor i en värld där handlingar är viktigare än ord. Djurgårdens IF bryr sig och gör mer för samhället än att ta hand om de som kommer till oss. Vi erbjuder en tillhörighet och plats där alla har lika värde, oavsett könsidentitet, etnicitet, religion, läggning, funktionsnedsättning eller ålder.  När andra pratar om integration så lever vi inom idrotten den i vår vardag. Vår dragningskraft som Sveriges ledande idrottsförening ger oss unika möjligheter att få fler att idrotta, känna sig sedda och engagera sig, växa som människor och upptäcka vad Djurgårdens IF kan ge dem. 

 

4. Professionell inställning  

- Vi strävar efter hög kompetens, kvalitet och att lära oss i allt vi gör. 

  

Vi väljer alltid den lösning, den väg och de personer som bäst kan klara uppgiften - oavsett bakgrund. Vi ska vara professionella och objektiva i en känslostyrd värld. Våra idrottare arbetar hårt för sin framgång. Vi vill att samma disciplin ska genomsyra alla personer knutna till vår förening. Att vara professionell betyder att kunna skapa sportsliga framgångar med en ekonomi i balans. Har vi inte det ena så når vi aldrig det andra. Att vara professionell är att vara ödmjukt nyfiken och lära av de som lyckats före oss. Den dag vi tror oss veta bäst, den stund vi ingenting mer vill lära oss, det är dagen vi inte längre är professionella.

 

5. Goda förebilder

 - Vi visar respekt, värdighet och är stolta djurgårdsambassadörer 

 

Vi är alla en del av Sveriges ledande idrottsförening och en symbol för Stockholm. Vi djurgårdare har förmånen att vara en del av något mycket större än oss själva. När vi bär föreningens färger och talar i dess namn har vi ett ansvar för Djurgårdens Ifs anseende, oavsett om vi är på en stor arena, ute på resa, på sociala medier eller träning eller tävling. Vi uppträder värdigt och visar omtanke för andra för det tar lång tid att arbeta upp ett gott anseende men fort att rasera det. Därför är vi alltid goda ambassadörer och vårdar tidigare djurgårdares goda insatser för föreningens bästa. Det är allas vår uppgift att lämna efter oss ett ännu bättre Djurgårdens IF till nästa generation.

 

6. Varm gemenskap 

- Vi är välkomnande, omtänksamma och lyfter varandra

 

Djurgårdsfamiljen är en gemenskap där vi gör varandra bättre och idrottsupplevelsen till något större. Det spelar ingen roll vilken idrott det gäller, vi är djurgårdare och när vi samlas är glädje och hög stämning en del av vår identitet. Vi månar om varandra i alla lägen. Vår energi kan vända matcher och tävlingar, ett magisk samspel mellan prestation och läktare som skapar några av våra starkaste Djurgårdsminnen. Det ska vi värna om. Ibland kan vi tycka olika. Då samlas vi, rannsakar oss själva och låter idrottens ideal och Djurgårdens Ifs bästa vara riktmärke. 

 

7. Alltid visa vilja.

- Vi slutar aldrig kämpa och ser vilja som talang. 

 

I Djurgården ser vi vilja som en talang. Är det något som kännetecknar oss så är det att viljan att träna hårt och kunna hålla ut längre än andra. Vi tappar aldrig hoppet hur svårt det än ser ut. Det är därför det är så jobbigt att tävla mot en djurgårdare, och så inspirerande att ha en djurgårdare vid sin sida. Viljan att aldrig ge upp kommer ur en motivation som byggts i samspel med de som står mig närmast. Viljan är något jag väljer och där jag får stöd av alla runt mig.

 

8. Uppmuntra mod

- Vi utmanar det invanda, vågar testa nytt och är innovativa. 

 

Mod är att våga misslyckas. Mod är att våga välja vägar som ingen annan tagit. För att nå stora segrar måste man sätta utveckling före kortsiktiga framgångar. Vi ska inspirera alla djurgårdare att stå upp när det gäller som mest. Vi ska stötta alla att vilja utmana det invanda, våga förändra och driva innovation. Det är det som skapar skillnad när så mycket annat är lika. Mod är lika avgörande för våra framtida framgångar som det varit för våra tidigare. En djurgårdare bär sitt mod med sig genom hela livet.

 

9. Glädje och kärlek

- Vi delar entusiasm, inspiration och hopp. 

 

Genom glädje föds kärlek. Ur det kan man bygga en tro på att det omöjliga kan bli möjligt. Det är en styrka att kunna se leken även i allvaret. Tillsammans är glädje och kärlek energin i varje stordåd. Det spelar ingen roll om det gäller unga, elit, supportrar, ledare, organisation eller ideella. Alla drivs av samma motor. Glädjen övervinner motgångar och föder hopp. Den blir större när den delas av fler. Det är vår uppgift att se det som avstamp för allt vi gör. All livslång passion föds ur glädje och kärlek.

Uppdaterad: 30 AUG 2018 15:39 Skribent: Kansliet

 

Aktuellt

200526 Nästa Pingisskola öppnar (prel.) i aug/sept.

Anmälan och köplats sker via mejl till kansliet (This is a mailto link).

 

 


 

200224 Anmälan till nästa Pingisskola öppnar efter sportlovet. 

 


 

v 9 Sportlov - träning som vanligt.

 


 

200222 GRATTIS Damlaget till silver i Div 3 - Emma, Eva och Rebecca!

 


 

191218 Anmälan till Pingisskolan tas emot t.o.m. 10 januari. STÄNGD! 


 191218 Träningen återupptas fr.o.m. v 2.


 191217 Julavslutning / Öppet Hus - fredagen den 20 december från kl. 17.00 till 18.30.


 191030 Pingisskolan för tjejer börjar v 45. Fylls på till gruppen är full. 


191008 Nästa pingisskola börjar v 44. Extra grupp öppnas. Anmälan fram till 6 november beaktas.


Pingisskolan: Enstaka plats kvar - i övrigt fulltecknade grupper.

Kontakta kansliet för att köa till nästa omgång (och ev. restplats). 


Säsongen 2019/20

190611 Höstterminen börjar i vecka 34.

För anmälan till höstens Pingisskola kontakta kansliet - This is a mailto link. 


 Arkiv

Säsongen 2018/19

Vårterminen slutar 11 juni. 


 190220 Nästa pingisskola prel. start 29 mars. FULLTECKNAD!


181210 Nästa pingisskola start 25 januari. FULLTECKNAD! Mejla kansliet för anmälan till reservplats. 


 181112 Pingisskolan börjar 16 nov. Få platser kvar, kontakta kansliet vid intresse. FULLTECKNAD!


 181017 Pingisskola - höstens andra omgång öppnar för anmälan. Prel. start 9 nov. Mejla kansliet.


 180829: Extra pingisskola för ungdomar på tisdagar. Start 4 sept. Mejla kansliet för information. 


180815: Säsongstart för pingisskolorna fr.o.m. 24 augusti 2018. Seniorstart 28 augusti. Kontakta kansliet - några få platser finns kvar. Vi planerar för att öppna en ny grupp på tisdagar.


Säsongen 2017/18

180302: Extra pingisskola, prel. start 23/3. Mejla kansliet för mer information och anmälan.


180202: B-laget upp i serieledning! 


180131: Pingisskolan nästan fulltecknad. Extra grupp planeras till mars.


171207: Vårens pingisskola 2018 utökas. Fler kan tas emot! Börjar i januari. Mejla kansliet för mer information och anmälan. 


171201: Klubboverall och matchställ för seniorer går nu att köpa.


1709221: Välkommen till höstens pingisskola - FULLTECKNAD.  

Postadress:
Djurgårdens IF BTF - Bordtennis
c/o Riihonen, Lorensbergsgatan 1
11733 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0701437007
E-post: This is a mailto link

Se all info