Hoppa till sidans innehåll

5 frågor


5 frågor till alla ordföranden i DIF-föreningar och supporterföreningar 

 

Namn: Tommi Riihonen, ordförande

Förening: Djurgårdens IF Bordtennis

 

1. Ni har varit var engagerade i framtagandet av värdegrunden från start. Vad tar du med dig från arbetet och hur känns det att se den klar? 

 

Svar: Det är mycket imponerande och inspirerande med ett så enormt engagemang som har lagts ned på alla nivåer. Över 8000 svar visar entydigt hur angeläget arbetet med värdegrund är. I det ligger en otrolig kraft som kommer att få många goda ringar på vattnet framöver.

 

2. Varför tycker du att Djurgårdens IF behöver en gemensam värdegrund? 

 

Svar: Det är både naturligt och nödvändigt att en modern idrottsförening kan sin historia, vet vad den står för och vart den är på väg. Det är självklart att Djurgården är en förebild för många och det ansvaret delar vi tillsammans inom djurgårdsfamiljen. Att vara ledande inom idrottsrörelsen, delta i samhällsutvecklingen och klara både elit- och breddverksamhet förutsätter en tydlig riktning hos alla 20 föreningar. Där bidrar de många olika idrotterna till en stabil grund för att få människor att växa.

 

3. Första steget i värdegrundsarbetet för alla Djurgårdare är att reflektera över värdegrunden så inom vilka av värdegrundens områden ser du som ordförande spontant en intressant utvecklingspotential om du ska välja ut en eller två? 

 

Svar: Ledarskapet är oerhört viktigt – att stå för värdegrunden i vardagen och få in det perspektivet i träning, tävling, matcher och i olika föreningsuppdrag och i samarbete med andra. Att få fler att vilja bli, och utvecklas som ledare i Djurgården ser jag som en ytterst attraktiv utmaning.

 

4. Vad är det bästa jag som Djurgårdare kan göra för att börja arbeta med värdegrunden? 

 

Svar: Det är lätt att tänka att det är någon annan som ska gå före. Att utgå från sig själv och fundera över på vilket sätt jag själv kan bidra - och sedan göra det - räcker långt.

 

5. Vad är dina förhoppningar på det fortsatta värdegrundsarbetet? 

 

Svar: Att vi ser värdegrunden som nu tagits fram - gemensamt av oss alla - bara är början på resan. Det är nu det roliga börjar! Med så många tusen som hittills engagerat sig är det förhoppningsvis många som tar chansen att delta i de utbildningar som är på gång under våren.

Uppdaterad: 30 AUG 2018 15:39 Skribent: Kansliet

Aktuellt

181210 Nästa pingisskola prel. start 25 januari. Mejla kansliet för anmälan.

 


 

181112 Pingisskolan börjar 16 nov. Få platser kvar, kontakta kansliet vid intresse. FULLTECKNAD!


 181017 Pingisskola - höstens andra omgång öppnar för anmälan. Prel. start 9 nov. Mejla kansliet.


 180829: Extra pingisskola för ungdomar på tisdagar. Start 4 sept. Mejla kansliet för information. 


180815: Säsongstart för pingisskolorna fr.o.m. 24 augusti 2018. Seniorstart 28 augusti. Kontakta kansliet - några få platser finns kvar. Vi planerar för att öppna en ny grupp på tisdagar.


 Arkiv

Säsongen 2017/18

180302: Extra pingisskola, prel. start 23/3. Mejla kansliet för mer information och anmälan.


180202: B-laget upp i serieledning! 


180131: Pingisskolan nästan fulltecknad. Extra grupp planeras till mars.


171207: Vårens pingisskola 2018 utökas. Fler kan tas emot! Börjar i januari. Mejla kansliet för mer information och anmälan. 


171201: Klubboverall och matchställ för seniorer går nu att köpa.


1709221: Välkommen till höstens pingisskola - FULLTECKNAD.  

Postadress:
Djurgårdens IF BTF - Bordtennis
c/o Riihonen, Lorensbergsgatan 1
11733 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0701437007
E-post: This is a mailto link

Se all info