Hoppa till sidans innehåll

BowlingKrönika säsongen 2011-12


Säsongen avslutades med Djurgårdsframgångar!?

I Börjerullen som spelas på Vårby leder Jesper Lundström i Hcp-Klassen på  1546, som nog är ointagligt. Robban Fredriksson försvarar vänstersidan och ligger för närvarande på en 10:e plats. I openklassen är det mer "normala" siffror, där ligger Anders Friman 3:a med 1446 och Lasse Bergman strax efter på 1393, 6:e plats.
Våra damer har också spelat och här ligger Eva Bergman och Amanda Wennerlund på i stort sett samma poäng, 1348 respektive 1343. Rinkebyträffen som är en gemensam deltävling tillsammans med Börjerullen ligger Eva på en 5:e plats med 1410. Även här är Amanda näst bästa Djurgårdare på 1304. I open ligger Anders F tvåa och Lasse B 12:a. Jesper L ligger även han tvåa i sin klass och kan nog tillsammans med anders se fram emot en totalseger i tävlingarna.

Vår store man den här månaden får nog anses vara Jacob Andersson som ligger trea i Hcp-klassen i Rinkeby men som gick segrande ur tävlingen Årets Seriefigur. Även här var Eva Bergman med och slutade som 8:a.

 

 

2012-04-15

Svår kvalhelg

På lördagen spelade farmarlaget kval till division 1. Trots att laget på papperet var det starkaste DIF kunde ställa upp med, med tanke på regelboken, så räckte det inte hela vägen, BK Raa var helt enkelt för bra. Trots att Djurgården vann tre av fyra serier i första matchen gick poängen till Raa.
Andra matchen gick bara till tre serier och sedan var det över.
Det var många fina slagningar och bästa Djurgårdare var Tommy Johansson 903 och 775 (tre serier). I BK Raa var Teemu Lalli värst på 953 0ch 781 (tre serier) med en 300-hundring. andra spelare som måste nämnas är Per Jansson och Gerry Eriksson som verkligen gjorde det bästa av situationen.

A-lagets match spelades på söndagen i Eskilstuna. Här var det mer av spel mot ett mål. Djurgården kom aldrig riktigt in i matchen och segern gick till IFK Norrköping som man nog får säga var mer förberedda på uppgiften. Trots en stor dominans från IFK så hade DIF chansen i andra matchen men det vände i sista rutan i serie tre och IFK fick ny luft vilket gav segern i sista. IFK Norrköping var välförtjänta segrare och även om det kändes surt efteråt så har säsongen ändå varit en stor framgång med fortsatt spel i Allsvenskan. Vi ska också ge Teuvo Honkanen och Lars Eriksson en eloge för att de ställde upp och kämpade trots de svåra förhållandena.

Lite Djurgårdsglädje fanns det i alla fall i helgen. B-laget försvarade DIF-färgerna hemma och vann mot BK Scott i stockholmsligan. Bäste man var vår välmeriterade Olle Svalborg, andre man Tomas Ullberg.

Ungdomslaget spelade borta på Lidingö och mötte Värtan. Här hade Robert Fredriksson en glad dag och landade på 747, Emma Lejman öste in 625 och det måste anses som mer än godkänt.

 

2012-04-05

Distriktsmästerskap

Djurgården dominerade finalerna i flera av klasserna! Segrare i Veteran blev Gerry Eriksson och i B-klassen Börje Askinger. Anders Friman hamnade precis utanför finalen i A-klassen på samma poäng som trean. Andra deltagare var Annelie, Jacob och Stina som försvarade Djurgårdens färger med bravur. Grattis till medaljörerna!

 

2012-03-25

Grattis gubbar till Elitseriekval!
Det gick vägen - tack vare äkta kämparanda, Lasse Bergman och lite hjälp från de andra lagen i serien. Lördagens match mot Glam, som var säsongens sista, blev en riktig rysare, som till slut slutade till DIFs fördel 11-9. Det hela avgjordes i de absolut sista rutorna, när klippan Lasse Bergman, efter en ordentlig strikeföljd vevade in hela 269 i serien och säkrade den 11 matchpoängen med bara 12 poängs vinst. Lasse blev också matchbäst med fantastiska 961, Jocke Alm tvåa på fina 877 och Jeppe Lundström trea på 857. Johan Ling var bäst av Glamgrabbarna med 864. En fin tredje plats i en tuff serie är en bra prestation och nu väntar elitseriekval. Oavsett hur det går är platsen kvar i mellanallsvenskan säkrad. STORT grattis!

En vinst och en förlust för Farmen i Västerås!
Gurkstan bjöd på svåra banor och varierande motstånd som resulterade i en vinst med 12-8 på lördagen mot SS Bowlaren och förlust med 8-12 mot BK Gurkorna. Bäst i båda matcherna var Per Jansson med fina 822 respektive 803. Farmen kvalar också uppåt till Div 1.

Damerna kammade hem en skön seger mot Ringen på Mälaren.
Det var stor revanschlust i luften på Mälaren på söndag och det blev en ganska enkel historia till slut med bra spel på många håll - vinst med 14-6 och hela 5 spelare över 700: Jeanette Eriksson i topp med finfina 794, Anki (Stina) Knichter tvåa på 741 och Eva Bergman trea på 736. Damerna slutar på en fin femte plats i serien och ser framtiden an med tillförsikt. Grattis tjejer till en fin och superkul säsong!

 dif_logga50

 

2012-03-17

Seger för Herrarna i Mellanallsvenskan

 Dagens matcher slutade med en förlust och en vinst, vilket är ett bra betyg på en bortasväng. Matchen mot AIK  började bra med en första serie på 1900 och en tre-tvåa som skulle varit fyr-etta! Sedan var det egentligen bara AIK och ett Djurgården som kämpade för att komma ikapp, men det avgjordes inte förrän i sista serien. Slutresultatet blev 13-7 till AIK med slagningarna 7333-6813. Bäste lirare var som vanligt Lasse Bergman på 952, Björne Lilja var andreman med 890. Bästa AIK'are var Ian Robinson med fantastiska 1022.

I högdalen var det desto roligare att vara Djurgårdare! Amiki ställde upp med mälardalens samtliga vänsterhänta bowlare och hade dessutom ändrat profilen något. Detta skapade bra förutsättningar för våra högerhänta som kunde spela ganska ostört på sin kant. Ett fokuserat Djurgården släppte aldrig in Amiki i första serien som slutade 4-1, med en 1700 vända. Andra serien var mycket jämnare men flytet var på vår sida för en gångs skull och efter tre serier var matchen slut med 11-4 till DIF. Här var Johan Söderholm bäste Djurgårdare med 898 och Björne återigen andre man med 885. Bäste Amikilirare och matchbäst blev Ivan Ljungholm på 926.

I tabellen ligger vi nu 4'a med chans att avgöra själva i sista matchen som är hemma mot BK Glam, men det hänger lite på de andra lagen också!

Division 2 Östra Svealand

Farmen mötte Tyresö F hemma på Vårby och det blev en enkel tillställning där DIF vann med 18-1. Bästa lirare var Börje Askinger-867, Gerry Eriksson-825 och Per Jansson-786. Bäste spelare i Tyresö var Lennart Sporre-723.

På onsdagen skulle matchen som avbröts pga strömavbrott spelas. Tyvärr kunde inte motståndarlaget, Team Booster, komma så det blev en VO-match och 10-0 till DIF. I och med detta är Farmen klara för kval uppåt till Div 1.

Damerna står över denna helgen och spelar säsongens sista match borta mot Ringen på Söndag.

 

2012-03-11

Hemmavinst för damerna - igen!
Nu börjar det bli en vana precis när säsongen är slut, men det bådar minst sagt gott inför nästa säsong. Damlaget tog emot BK Ön hemma och visade upp bra spel på många håll. Första serien startade lite trevande, men mot slutet tog det sig och vinsten blev 4-1. Andra blev en enkel match med 5-0. Tredje serien var tyngre och efter den stod det 10-5 på resultattavlan. Efter tappert kämpande av bland annat Pirjo och Ammi, som tog en stor ledning redan i början av den sista serien var vinsten med 14-6 ett faktum. Återigen fyra spelare över 700: Jeanette E 769, Eva B 756, Anki (Stina) K 729 och Amanda W 703. Bäst i motståndarlaget var Elin Granström Larsson med fina 755. Om två veckor är det dags att möta Ringen på Mälarn i säsongens sista match. Go for it brudar - nu tar vi dom!

 

Övriga lag, utom Juniorerna som spelar i morgon i Jakobsberg, är spellediga denna helg.DIFLogga

2012-02-27

Trygg seger med 17-3 för herrarna mot Force

En ganska enkel seger för herrarna på hemmaplan. Fint spel av bland annat Jeppe L - matchbäst på 933, Anders E och Jocke A även de över 900. Spänningen ökar inför slutspurten.

 

Farmen dominerar

Farmarlaget gjorde en fantastisk hemmamatch, vinst med 19-1, mot BK 46 Norrköping med en slagning på hela 6911 (nästan 200 pinnar bättre än A-laget...) och tre gubbar över 900: Gerry E, Johan S och Jonas L.

 

Knapp förlust för tjejerna på Brännkyrka!

Damerna gjorde återigen en riktig kämparinsats - dessutom med ett något decimerat lag med två nyckelspelare borta. 9-11 mot Hammarby kunde med lite flyt ha blivit både oavgjort eller t o m vinst. Bra spel på många håll med tre spelare över 700: Annelie W, Amanda W och Anki (Stina) K. Bäst på banan var Hammarbys Sofia Pettersson med 745.

 

 

2012-01-29

Allsvenskan

Förra omgångens förlust hemma mot Amiki vändes i helgen till vinst mot Kaskad från Norrköping. Matchen började som vanligt lite svajigt men räddades upp i  sista rutan till en 4-1 till DIF. Andra serien slutade 4-0 och sedan var det en enkel match i tredje med 3-2 och en vända på 1736. Totalt slutade matchen 14-5 till DIF som ligger på 5:e plats i en otroligt jämn serie. Bäste Djurgårdare var som vanligt Lasse Bergman på 988, andreman Björn Lilja 924 och Jesper Lundström 877. Bäste spelare i Kaskad var Christpher Lüttke 918.

Dam Div 1 östra

Damerna spelade dubbelt hemma i helgen och vann båda. Första matchen mötte de Eira BK och det blev en komfortabel seger med 17-2. Bästa spelare blev Eva Bergman 856 och Stina Knichter på 751. I andra matchen, som spelades på söndagen möttes Tyresö BK. Även den här matchen blev en enkel tillställning som slutade 14-6 till DIF. Här var det Pirjo Boner som var bästa dam på 738 och Stina igen med 723. Damerna klättrar till en femteplats i serien men får svårt att nå en kvalplats.

Farmen

Matchen spelades hemma på Vårby men fick brytas efter två serier på grund av ett elavbrott i området. Ny tid för omspel kommer senare.

Andra fina resultat slogs av Joakim Alm 887 och Joakim Birgersson 791 i C-laget på Mälarn.

 

2012-01-14

Allsvenskan

Helgens bortasväng gav två poäng. Första matchen mot Gävle KK började bra med 5-0 till DIF. Efter en andra runda stod det 9-1 och efter det var det slut i tredje serien. Tyvärr så tog orken slut i sista men 11-9 är ändå godkänt borta. Totalslagningen blev 7084 mot 7038. Bästa Djurgårdare var som vanligt Lasse Bergman med 998. Anders Friman var också väl godkänd på 977. Matchens bäste lirare var dock från Gävle, Tobias Johansson, med 1010.

Dagens andra match spelades i Fagersta mot BK Triss. Det började bra men vände till motståndarnas favör och första serien slutade med 2-3. Andra gick helt till Triss och slutade med 5-0 och sedan var det en kamp att försöka komma i kapp. Matchen slutade 14-6 till Triss. Bäste Djurgårdare blev Johan Söderholm med 877 tätt följd av Jocke Alm, 876. Högsta slagning stod Tomas Norgren för på 985.

 

2012-01-07

Vinst för tjejerna - igen!
På lördag tog tjejerna emot Club 90 från Södertälje. På papperet var truppen något decimerad eftersom familjen Wennerlund saknades, men tack vare en riktig kämparinsats lyckades man trots detta kamma hem segern. Matchen blev en svängig och spännande tillställning, där hemmalaget tog ledningen med 3-2 efter första, men tappade i andra och låg under med 4-6 efter två serier. I tredje kom dock Eva Bergman igång efter en tung andra serie och slog till med hela 243, vilket starkt bidrog till att hemmalaget lyckades ta 4-1 i tredje och bäddade för avslappnat och mycket bra spel i sista serien, som vanns med hela 5-0. Bra spel på många håll: bland annat Eva Bergman 783, Pirjo Bonér 753 (som kom direkt från nattpasset på jobbet), A-C Knichter 732, Maria Ullberg 726 och Frida Birgersson 713. Även motståndarna hade bra slagningar: Malin Berglund 763, Agneta Jalonen 726 och Laila Jonsson 721. Totalresultat 13-7 och en slagning på knappt 5600 ger mersmak.

DIFLogga

 

2011-11-29

Mellanallsvenskan

Så är höstsäsongen till ända. Herrarna mötte IFK Norrköping i en tät match hemma på Vårby, seger med 13-7, men det avgjordes först i sista serien. Bästa slagning i DIF stod Jesper Lundström för, 915 med 296 i första. Marcus Eriksson i IFK måste också nämnas på 945 med 299 i sista. Laget slutar som tvåa i serien före jul och satsar på kvalspel till elitserien i vår och ser fram emot en lika bra vårsäsong med några nyförvärv.

Div 1 Östra Svealand Dam

Damerna spelade också hemma mot ett decimerat Sumpan B som ändå dominerade matchen och vann med 13-7. Dock avgjordes inte heller denna förrän i sista serien. Bästa dam i DIF var Maria Ullberg på 730. Damernas sista match spelas den 3:e december borta i Södertälje kl 1200.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:32 Skribent: Anders Eriksson

Hitta hit!

Bäckgårdsvägen-47

Scoring-Button  

Svensk mästare 2019

Svenska mästare 2019 Eva Bergman tillsammans med Hammarbys Susanne Olsson

 Läs mer


SPONSRING

Gräsroten

 

Koppla ditt spelkort till vår förening!

1891_klubben_logga

1891-Klubben

CATS_logo_FINAL

Träningshjälpmedlet finns installerat på bana 15 och 16! 


DIF-Kalendern

difidag-logga-ny-151107-150x150

 

Postadress:
Djurgårdens IF Bowlingförening - Bowling
Kalle Illerstål, Cirkusvägen 6 nb
12631 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0722251380
E-post: This is a mailto link

Se all info