Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar och Priser


Detta är en förteckning av Djurgårdens IF Bowlingförenings olika klubbtävlingar och de priser man tävlat om. Priserna kan vara skänkta till sektionen eller vinster som klubben tagit, oftast lagsegrar, och kan vara så skilda ting som fåtöljer till silverbägare. På grund av förbundets ”proffsregler” hade man ofta värdefulla priser i de tävlingar hallarna arrangerade men aldrig penningpriser. De olika priserna är införda i boken i kronologisk ordning. Sedan är de uppsatta för tävling och det kan ibland skilja tio år mellan förvärv och första tävlingen. När man spelat klart om ett pris har man strukit över anteckningen i boken med kommentaren – Erövrat för alltid. Då har priset försvunnit ut ur föreningen och in i glömskan.

Sektionen startades under våren 1919 och blev ett faktum i augusti samma år. Den första tävlingen som genomfördes var ”Taxeringspokalen” en utslagstävling över 3 serier med "bästa hand". Tävlingen gick den 3:e & 10:e oktober, segrare blev Carl Sandin med 370 p.

Av spelare som har erövrat flest priser måste Henry Lundgren och Evan Pettersson nämnas. Henry var med och startade sektionen och hade sin storhetstid under 20- och 30-talet. Evan som även var internationell spelare var mycket svårslagen på 50-talet.

Boken har påbörjats någon gång under 20-talet och man har påfört nya tävlingar och priser ända till 1991 då anteckningarna upphörde.

I marginalerna kan man se en signatur – Ala – och det är bowlingförbundets ordförande Erik ”Ala” Ahlström som var medlem i föreningen till sin död 1947.

Tävlingsboken-framsida   

Det har varit svårt att tyda allt som står men målsättningen har varit att inte ändra något i den ursprungliga texten. Om det är något som är oklart finns det en kommentar i kursivt. Är något överstruket är det så i den ursprungliga texten.

Tävlingsboken Front

Uppdaterad: 26 JAN 2017 13:21 Skribent: Anders Eriksson

Postadress:
Djurgårdens IF Bowlingförening - Bowling
Kalle Illerstål, Cirkusvägen 6 nb
12631 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0722251380
E-post: This is a mailto link

Se all info