Hoppa till sidans innehåll

A-Laget klart för allsvenskan!

17 APR 2011 15:40
Efter två helger av kvalspel med svåra banförhållanden är A-laget klart för spel i allsvenskan nästa säsong.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:48

Förra helgen möttes DIF och Granen från Hällefors i Köping. Det var spel mot ett mål i fem serier tills banan började torka upp och Granen fick fart på sina spelare. En 1600 runda av Granen gjorde att ställningen efter två serier i andra matchen var 5-5. Det blev onödigt spännande  och avgordes först i sista serien där Lasse Bergman och Gerry Eriksson var fina avslutare på 233 resp 211.

 I helgen mötte DIF Tureberg i Uppsala, två likvärdiga lag. Tureberg försvarade sin plats i allsvenskan och hade tidigare sänkt Faxe från Söderhamn. Matchen började med ett Tureberg som dominerade i första serien när våra spelare hade svårt att komma till sin rätt på banunderlaget. Efter tre serier stod det 10-5 till Tureberg och trots att DIF försökte utjämna till lika så rann det iväg och slutresultatet blev 5-15.

Efter pep-talk i paus av coachen Peter Alm startade andra matchen med ett mycket mer allert Djurgården. Det blev en svängig tillställning där DIF gick segrande ur med 11-9.

Matchen gick till särspel över en serie och det såg länge ut som Tureberg skulle ta hem segern men Djurgårdens avslutare Per Jansson satte två strike i sista rutan som tillsammans med sin kollega Jacob Andersson som "bara" behövde täcka sin sista ruta säkrade totalen och därigenom segern till Djurgården.

Det var blandade känslor efter matchen eftersom vi var i samma situation förra säsongen som Tureberg idag och kände med dem i deras besvikelse. Det var en mycket spännande match mellan två likvärdiga motståndare och vem som helst kunde gått segrande ur tävlingen.

Vi är mycket glada över segern och platsen i allsvenskan och ser fram emot säsongen 2011-12.

Skribent: Anders Eriksson

Hitta hit!

Bäckgårdsvägen-47

Scoring-Button  

Svensk mästare 2019

Svenska mästare 2019 Eva Bergman tillsammans med Hammarbys Susanne Olsson

 Läs mer


SPONSRING

Gräsroten

 

Koppla ditt spelkort till vår förening!

1891_klubben_logga

1891-Klubben

CATS_logo_FINAL

Träningshjälpmedlet finns installerat på bana 15 och 16! 


DIF-Kalendern

difidag-logga-ny-151107-150x150

 

Postadress:
Djurgårdens IF Bowlingförening - Bowling
Kalle Illerstål, Cirkusvägen 6 nb
12631 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0722251380
E-post: This is a mailto link

Se all info