Hoppa till sidans innehåll

GrundTräning


För att komma igång eller hålla formen på topp så finns här ett antal flikar med träningsvarianter som var och en kan använda som hjälp till självhjälp.

Grundövningarna bygger på den "svenska" modellen. Dessa består av Svingträning, Steglängd, Gnilwob och Spärrspel. Beroende på vilka behov man har kan man välja någon av metoderna för att förbättra sin teknik. Tidpunkten på säsongen kan också vara en faktor som spelar in på valet av övningar. Tidigt på säsongen, eller försäsong, bör tyngdpunkten ligga på grundspelet medan man längre fram tränar på mer poänghöjande övningar som t ex Flytteknik, Precision, Ändra steglängd och Släppteknik.

Vad ska man uppnå med grundövningarna? Svingträningen ger anpassning av steg till en fri och linjerad sving. Steglängdsträning ger balans mellan sving och steg medan Gnilwob ger en förståelse av var arm och ben ska befinna sig i relation till varandra under ansatsen. Dessutom får man bra balans i slutpositionen.

Eftersom den "moderna" bowlingen kräver en något annorlunda teknik jämfört med den svenska modellen så har jag skapat en sida som ligger under avancerad träning. Tanken med det är att behärskar man grundtekniken kan man gå vidare med nästa steg. Trots det kan det vara läge att man tar del av den moderna tekniken så att man vet vad som krävs eftersom den inte alls avviker från det som grundövningarna ska ge. Jag har valt att lägga det under avancerad träning eftersom det krävs att man kan filma när man tränar.

Om någon vill ha stöd med att analysera tekniken eller lägga upp ett träningsprogram så kan man ta kontakt med Anders Eriksson.

Uppdaterad: 22 MAR 2016 18:06 Skribent: Anders Eriksson

Postadress:
Djurgårdens IF Bowlingförening - Bowling
Kalle Illerstål, Cirkusvägen 6 nb
12631 Hägersten

Kontakt:
Tel: 0722251380
E-post: This is a mailto link

Se all info