Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Djurgården är en av landets äldsta och mest anrika brottningsföreningar med många nationella och internationella meriter. Gäller såväl aktiva brottare som ledare och domare. Klubben bildades den 13 januari 1911 på initiativ av den legendariske idrottsledaren Sven Låftman som också blev förenings första ordförande. Under lång tid fanns verksamheten på Döbelsgatan i Stockholm. På grund av att huset, där lokalen var inrymd, revs i slutet på 1960 talet flyttade verksamheten till Åkeshovshallen. 1988 var det åter dags att flytta till nuvarande lokal i Vällingbyhallen.

Bland klubbens mer kända profiler och medlemmar kan nämnas OS Silvermedaljören i Edvin Vesterby, världsmästaren Frank Andersson och landslagsmeriterade Bengt Fridh samt internationelle domaren Axel Brun och bortgångne hedersordföranden Lennart Öberg.

Klubben är idag en av få aktiva föreningar i Stockholmsområdet. Klubbens verksamhet är idag i huvudsak inriktad på barn och ungdomsverksamhet för såväl flickor som pojkar.

Träningen går ut på att lära sig olika grepp, teknik och taktik för att få sin motståndare ur balans och ta poäng eller läggas på rygg. För detta krävs god balans, koordination och styrka som man övar upp genom den fysiska brottningsgymnastiken och greppträningen.

När man själv känner sig mogen och förberedd får man i samråd med tränaren börja med tävlingsbrottning, till att börja med i barn och ungdomstävlingar i Stockholm.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:23

Postadress:
Djurgårdens IF Brottningsförening - Brottning
Vällingbyhallen, Bräckegatan 5
16265 Vällingby

Besöksadress:
Vällingbyhallen, Bräckegatan 5
16265 Vällingby

Kontakt:
Tel: +46 708 126 18
E-post: This is a mailto link

Se all info