Hoppa till sidans innehåll

Ny huvudtränare till Djurgårdens konståkningsförening

30 MAJ 2014 13:53
Med stor glädje hälsar vi Mike Aldred välkommen som huvudtränare i Djurgårdens konståkningsförening.
  • Skapad: 30 MAJ 2014 13:53

Mike började sin konståkningskarriär som nioåring i Nottingham i England. Han har vunnit brittiska mästerskapen fem gånger sammanlagt, i paråkning blev han brittisk mästare i tre åldersgrupper. Internationellt har Mike deltagit i fem världsmästerskap, fem europamästerskap och två juniorvärldsmästerskap. 1998 kvalificerade han sig till OS i Nagano. Under årens lopp har han arbetat med många av världens mest framgångsrika tränare och koreografer, bland andra Robin Cousins, Tamara Moskavina, Lorna Brown och Lyndon Johnston.   
Efter tävlingskarriären fortsatte Mike att turnera världen runt som paråkare i några av de stora isshowerna. Där fick han bland annat möjlighet att åka med Oksana Grishuk, tvåfaldig olympisk mästare. Mike har också medverkat i den holländska versionen av Stjärnor på is.
Som tränare har Mike varit aktiv i Sverige, Norge, Nya Zealand och Spanien. Han har jobbat med åkare i åldrar från 3 till 82 år. Några av hans åkare har vunnit mästerskap i både singel och paråkning. En av åkarna har också tävlat i junior-VM.
Skribent: Kerstin Weidstam

#difkonståkning

 

Svenska Konståkningsförbundet

Stockholms Konståkningsförbund

Djurgårdens IF Alliansförening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Djurgårdens IF KF - Konståkning
c/o Anders Tengsell, Långbrodalsvägen 28
12532 Älvsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelse@difkonstakn...

Se all info