INSTÄLLD: På förekommen anledning kommer Djurgårdens IF Konståkning inte att medverka som Hosting Club för Master Class med Alexandra TRUSOVA. 
 

Svenska Konståkningsförbundet (förbundet) uppmanar Djurgårdens IF Konståkning (DIF Konståkning) att omgående och senast fredag 22 juli 2022: 
  1. Ställa in er planerade aktivitet Master Class 27-28 augusti 2022 i Husby ishall med ryska konståkerskan Alexandra Trusova (aktiviteten) eftersom den strider mot grundvalarna för förbundets värdegrund och riskerar att allvarligt skada svensk konståkning.  

Vi kommer inte heller anordna slingatävlingen DjurgårdsSlingan då den kan uppfattas som en del av Master Classen.

Om du har anmält dig till Master Class, Publik eller Slingatävling kommer återbetalning av biljetten ske under v.30  från biljettsidan. 

Djurgårdens IF Konståkning är en ideell förening som bedriver idrottsverksamhet, utbildning och ledarakademi inom konståkning. Föreningen har idag 246 aktiva medlemmar, 14 ledare och 6 ungdomsledare och växer årligen. Vision för verksamheten är att möjliggöra för alla barn och unga att få utöva sporten oavsett bakgrund, etnicitet eller ekonomiska förutsättningar. Konståkning är för ALLA.

 Ledarakademin syftar till att verka som goda förebilder och möjliggöra för barn och ungdomar och bli nästa generations ledare inom verksamheten.
Vi står för mångfald och har ett tajt huvudtränarteam av Ukrainsk och Rysk nationalitet och ett tränarteam med etnisk bakgrund från Sverige, Slovakien, Iran, Bulgarien, Japan, Eritrea och många fler bland våra aktiva åkare. Alla är tillsammans Djurgårdens IF konståkning. 

Vi vill tydliggöra att vi fortsatt genom vår privata inbjudan till fröken Trusova som privatperson står vid att vi haft goda avsikter med att skapa denna möjlighet av fortbildning för barn, ungdomar och även tränare. Vår dialog tillsammans med partner och henne med familj har gjort gällande att hon inte skulle representera Ryssland, ryska konståkningsförbundet eller klubb utan delta privat och representera sig själv.

Utöver detta vill vi tydliggöra att vi har ett tränarteam av Ukrainsk och Rysk nationalitet som båda har kommit till oss under det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina. De arbetar för föreningen tätt ihop och är förebilder för hur den enskilda individen oavsett nationalitet är kompetent och förnuftig i sig själv och inte låter nationaliteterna stå i vägen för den passionen som båda har - Konståkning. 

De såg fröken Trusova som en enskild individ och Master Classen som en enorm kompetens för åkarna inom konståkningen, med den kunskap hon besitter och vill dela med sig av.

Med denna information har vi därför aldrig haft för avsikt att skapa en situation där Svenska Konståkningsförbundet eller Svensk konståkning på något sätt skulle löpa skada. 

Vi förstår Svenska Konståkningsförbundets ställningstagande och accepterar det.

 


 

Workshop med Alexandra Trusova 27-28 augusti 2022

Djurgårdens IF Konståkning är en ideell förening som bedriver idrottsverksamhet, utbildning och ledarakademi inom konståkning. Föreningen har idag 246 aktiva medlemmar, 14 ledare och 6 ungdomsledare och växer årligen. Vision för verksamheten är att möjliggöra för alla barn och unga att få utöva sporten oavsett bakgrund, etnicitet eller ekonomiska förutsättningar. Konståkning är för ALLA. Ledarakademin syftar till att verka som goda förebilder och möjliggörare för barn och ungdomar och bli nästa generations ledare inom verksamheten.


Vi står för mångfald och har ett tajt huvudtränarteam av Ukrainsk och Rysk nationalitet och ett tränarteam med etnisk bakgrund från Sverige, Iran, Slovakien, Bulgarien, Japan, Eritrea och många fler bland våra aktiva åkare. Alla är tillsammans Djurgårdens IF konståkning. 


Djurgårdens IF Konståkning kommer under säsongen 22/23 att arrangera tävlingarna DIF ALL STARS (en stjärntävling för alla tävlingsklasser, vars överskott av intäkter går direkt in i verksamheten Skridskor för Alla), Djurgårdstrofén (Klubbtävling) samt Djurgårdsslingan (slingauppvisning). Utöver dessa tävlingar hålls under säsongen andra arrangemang såsom gästinbjudna konståkningsprofiler som håller Master Class, Läger under skolloven samt tester. Tidigare konståkningsprofiler som hållit Master Class är Alexander Majorov den yngre (fd Svensk Mästare) samt Nikolaj Majorov (nuvarande Svensk Mästare i seniorklassen).


Vi är glada att berätta att vi för nästkommande Master Class den 27-28 augusti 2022 fått möjligheten att tillsammans med vår partner Loop Sport bjuda in silvermedaljören från OS, kvadruppeldrottningen och tidigare juniorvärldsmästarinnan Alexandra Trusova för ett exklusivt event i Husby ishall. Under helgen kommer även en slingauppvisning att hållas. 

Alexandra Trusova har fått en privat inbjudan att hålla Master Class i egenskap av idrottsman och sakkunnig, hon representerar endast sig själv, inget förbund, land eller klubb under sin vistelse.

Med unik erfarenhet inom konståkning och med sin status som förebild för många av våra åkare i föreningen (och i konståknings"världen") kommer hon att ta med åkarna på ett fartfyllt pass både off- och on-ice för att visa hur hon tränar för att uppnå sina idrottsliga resultat och framgångar. 


För frågor gällande Master Class eller Slingauppvisning, vänd dig direkt till Styrelsen i DIF Konståkning. E-mail: This is a mailto link

För frågor gällande Biljettförsäljning eller Partnerfrågor, vänd dig direkt till Loop Sport. E-mail: This is a mailto link