Hoppa till sidans innehåll

Julslaget 2010


I mellandagarna var det återigen dags för Dockstas hemvändartävling ”Julslaget”. Tävlingen hade i år lyckats locka hela 24st deltagare!

Tävlingen började med att Putte hälsade alla välkomna och förklarade upplägget. Sex pooler, bäst av tre set, först till elva (som var nytt för många). Spelet flöt på bra utan några större skrällar. Pool sex blev dock en väldigt intressant pool. Efter att tre spelare hamnat på samma kvot fick arrangören ta till bollräkning för att få reda på vem som blev tvåa i poolen, och därmed vidare till a-slutspel. Efter noga räkning stod det klart att fjolårets jumbo, Micke Nyhlén fick den åtråvärda platsen tills a-slutspelet.

B-slutspel
I b-slutspelet kändes det på förhand väldigt öppet om vem som skulle stå som slutsegrare.
Hans Viberg och Mikael Åkerman hade imponerat i poolspelet och var kanske små favoriter till segern. Men en annan, fortfarande aktiv, DBTK-kille lyckades vinna. Fredrik Gustafsson som så surt missade a-slutspelet pga bollräkning fick revansch. Han var den som visade bäst ork och vann många jämna matcher. I finalen lyckades han slå publikfavoriten Mikael Åkerman med 3-1. Åkerman som förövrigt spelade barfota under turneringen lyckades hitta ett par skor på prisbordet, vilket kanske kan resultera i ett ännu bättre resultat nästa år.

A-slutspel
A-slutspelet var kanske inte lika svårtippat som b-slutspelet men fortfarande väldigt intressant. Simon Bladh gjorde comeback och det syntes att han tränat mycket sen sist, dock inte pingis. Men han visade ändå att han fortfarande kan spela bra pingis och slog bl.a. ut Britt-Marie Böhlenius med 3-1 i set. I semifinalen tog det dock stopp för Simon mot Putte. På andra halvan lyckades Emil ta sig till final via vinst i kvarten mot J-O Nordström och sedan vinst i semin mot Christer. I finalen visade Putte gammal god form och vann med klara 3-0.

Resultat
A-slutspel
1. Putte Näslund
2. Emil Nyhlén
3. Simon Bladh
4. Christer Wedin

B-slutspel
1. Fredrik Gustafsson
2. Mikael Åkerman
3. Niklas Nyberg
4. Tobias Andersén

Vi hoppas att denna tävling blir en årligen återkommande tradition för alla deltagare och att ännu fler letar rätt på spaden tills nästa år!

Uppdaterad: 18 MAR 2011 20:19

Postadress:
Docksta BTK
Dockstavägen 26
87033 Docksta

Kontakt:
Tel: 061340455
E-post: This is a mailto link

Se all info