Hoppa till sidans innehåll

SM och Pingisiaden 2011


4-6 mars hade Docksta för första gången på flera år deltagare på Svenska mästerskapen. Emil, Putte och Dockstas framtidslöfte, Tilde Öberg-Westin försvarade Dockstas färger i Eriksdalshallen, Stockholm.

På fredagen började SM med kvalomgångar i herrsingel. Emil ställdes där mot Jesper Berglund, Ängby SK, som till vardags spelar i superettan. Emil fick en tung start och hamnade i underläge med 0-3 i set innan han vaknade till. Han tog därefter två raka set och fick lite nerv i matchen. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång, förlust 2-4.

Putte som endast spelade dubbel började dagen med att coacha Emil för att sedan spela dubbel med honom. Dockstaparet slapp kvala utan gick direkt in i huvudturneringen. Väl där fick de möta Pontus Edman / Dan Hedlund. Matchen var jämn i 2,5 set innan Edman/Hedlund tog över totalt. Det blev aldrig något riktigt spel i matchen utan det handlade mest att hålla bollen kort för att undvika Hedlunds fantastiska forehand. Det blev till slut förlust med 1-3 i set och SM var över för Emil och Putte.

Tilde började spela Pingisiaden på lördagen. Pingisiaden är SBTFs riksomfattande
tävling för 11-åringar där de 16 bästa spelarna i landet ställs mot varandra.
Tilde hamnade i en svår pool där hon till slut hamnade på fjärde plats och fick därmed en plats i söndagens b-slutspel. På söndagen visade Tilde upp ett bättre spel än lördagen och blixtrade då och då till med hennes fina forehand. Tyvärr blev det ingen seger men ändå en mycket hedrande 16e plats!
Tilde som endast är nio år har två år kvar i klassen och visade under helgen att hon blir att räkna med kommande år.

För fullständiga resultat, klicka HÄR

Uppdaterad: 18 MAR 2011 20:19

Postadress:
Docksta BTK
Dockstavägen 26
87033 Docksta

Kontakt:
Tel: 061340455
E-post: This is a mailto link

Se all info