Hoppa till sidans innehåll

Planering för Hitta Ut

07 MAR 2021 18:31
Nu pågår planering för fullt för årets stora friskvårdssatsning i Borlänge - "Hitta Ut". Projektet drivs gemensamt av Borlänges orienteringsklubbar och ska resultera i en stor karta och en app med ett 100-tal checkpoints.
  • Skapad: 07 MAR 2021 18:31

Konceptet "Hitta Ut" har tagits fram av Svenska Orienteringsförbundet och använts framgångsrikt i ett 50-tal kommuner i Sverige. Det har satt både gamla och unga i rörelse. Läs mera om upplägget här: www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/

Vi hoppas för Borlänge att det ska leda till förbättrad folkhälsa och rörelseglädje, inte minst i corona-tider. Större användning av kommunens närområden och ökat intresse för orientering som idrott. Alla kan delta utan behov av dyr utrustning. Flera checkpoints kan även nås med barnvagn, rullator, rullstol eller cykel. Kartan kommer att delas ut gratis till alla hushåll i Borlänge och genom utlämningsställen. Lansering ska ske under Borlänge kommuns friluftsvecka kring den 17 maj.

För Domnarvets GoIF är det följande personer som deltar i projektgruppen: Sven L (karta), Sofia P (marknadsföring), Florence B (Marknadsföring), Suresh P (sponsring) och Bengt S (checkpoints). Finansiering kommer att ske genom Borlänge kommun och lokala sponsorer.

Kom gärna med förslag på företag som kan vilja köpa en annons på kartan. Maila oss i projektgruppen eller på This is a mailto link.

Vi återkommer med mera information löpande!

Hälsningar / Projektgruppen för "Hitta Ut" 

Skribent: Florence Berg
Epost: Adressen Gömd

 Dgoif

 

Skidor

 oringentopp

dalaoffensiven

Naturpasset

Ullmax

 

Postadress:
Domnarvets GOIF - Orientering
Hemgatan 71
78473 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024317600
E-post: This is a mailto link