Hoppa till sidans innehåll

Barn Och Ungdom


Att träna skidor med DGoIF 2020-2021 

(Klicka på rubrik för komplett info)

 Välkommen att träna och lära dig åka skidor med Domnarvets GoIF. Vi har träningar för alla ungdomar från 5 år och äldre, oftast i markerna kring Bergebo. 

Inom Domnarvets GoIF vill vi ge våra barn och ungdomar ett livslångt intresse för både skidor och orientering, både på motions- och elitnivå. En klubb för alla där idrottsgrenarna växlar mellan årstiderna med MTBO/orientering på sommaren och skidor/skidorientering på vintern.  

Ungdomsansvarig för skidor 2020-2021: 
Malin Björkman
This is a mailto link

  

Träning skidor 

Träning och andra aktiviteter går enkelt sagt ut på att lära sig att åka skidor bra, ha kul och att alla ska kunna vara med. Träningen ska vara lekfull och varierad där både flickor och pojkar ska kunna utvecklas efter egna behov och utvecklingsnivåer.  

Tävlingsmomentet kommer in som ett naturligt steg vid lokala klubbtävlingar såväl som i träning.  

För att träningarna ska kunna starta 18:00 samlas vi 17:45. Detta för att alla ska hinna testa utrustningen och justera ev fäste innan träningen. Vad man kan tänka på vad gäller kläder och utrustning står under rubriken utrustning nedan. 

 Att ha ätit något innan är också bra. Efter träning bjuds det oftast dricka och något att tugga på .Vi ser gärna att ni är kvar och använder bastu och dusch samt äter mat som kan beställas innan träningen startar. Detta för att skapa god social gemenskap.  

 Utrustning

Stavar

Stavlängdsrekomendation:

- Skate: 0.9 x kropplängd

- klassisk 0.84 x kroppslängd

- Stavgång: 1 dm kortare än klassiska.

Det viktigaste med stavarna är handtaget där remmen ska sitta bra, tränarna hjälper er för att få till rätta stuket.

Skidor

För träning se till att det är ett par som du inte behöver vara för rädd om. Fråga gärna andra föräldrar/ledare för råd inför skidval.

Valla

Vid klassisk åkning se till att ha fäste!!

Klubben kommer i möjligaste mån att lägga ut vallatips på hemsidan inför träning.

Klädtips

Att träna och tävla med gemensamma klubbdräkter skapar rätt klubbkänsla. Klä er enligt skikt-modellen med superställ, t-shirt och överdrag. Bylsa inte på för mycket och hoppa över ev regnkläder, de är för täta och man blir onödigt varm inifrån. Satsa på smidiga skidhandskar men vid kyla se till att ha ett par tumvantar att dra på över.

Vid tävling och annan representation ska alltid klubbens dräkt och mössa användas, sponsorer ger oss pengar för detta och det ser fint ut.

 

Klubbkläder

Beställs via webshop på hemsidan. Se nyhet när den kommer ut.

 

 

Uppdaterad: 12 OKT 2017 19:35

BildSkiweekend

Bergebo Skimaraton 15 februari 2020

Stöd gärna föreningen med ett bidrag för allt ideellt arbete med skidspåren. Swisha 123 344 0047 alterntivt BG 5646-6519, Domnarvets GoIF. Tack för ditt bidrag!

 

Våra sponsorer

 SSAB
 
 Domnarvsgården
Trimtex
 Triona
 
 
 
 
 

Postadress:
Domnarvets GOIF - Skidor
Hemgatan 71
78473 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024317600
E-post: This is a mailto link

Se all info