Hoppa till sidans innehåll

Bergebo Skimaraton tack

2018-02-04 11:24
  • Uppdaterad: 2018-02-04 11:24

STORT TACK...

 till alla som ställde upp och bidrog till att Bergebo Skimaraton blev så lyckat! Det brukar ju heta "ingen nämnd och ingen glömd" - men jag vill ändå lyfta fram våra oerhört duktiga och arbetsamma spårare. Allt ifrån tidig vinter med skottning, via snökanonhantering, packning, sladdning, ruska snö från nedhängande trädgrenar, leda bort vatten, täcka isfläckar, packa, spåra igen... Antalet timmar som lagts ned vågar jag inte spekulera kring. Lägg därtill tidvis krånglande maskiner.

 om "grädde på moset" kom två dagar före tävlingen en ny insikt: Efter att vi förra året tvingades ställa in p g a snöbrist, blev vi i år tvingade att dra om banan p g a snömängden! Hans & co konstaterade att det inte gick att komma UNDER bron vid vändplan ovanför Vargliden. Den bortre spårslingan fick därför vändas och åka i riktning mot det tänkta varvet. Även det löstes förträffligt.

 Många åkare slet hårt i det kärva föret. Av totalt c:a 250 anmälda (ett 20-tal kom inte till start) kom slutligen 220 i mål, efter en ganska hård prövning. Som en åkare sa: -"Som seedningslopp fungerade det kanske inte prefekt (för långt efter segraren), men som FÖRBEREDELSE för Vasaloppet var det perfekt!"

 Tack till er ALLA som i era olika funktioner gjorde detta till ett mycket lyckat arrangemang! Det känns gott att se att så många vill och kan ställa upp i ideellt arbete. Vi har inte summerat det ekonomiska utfallet, men det finns goda förutsättningar för att bra tillskott till klubbkassan.

 Sedan till alla: Minns denna februarihelg! Den kan bli något att berätta för barn och barnbarn om. Vinterdagar som dessa har varit (och lär väl bli) sällsynta.

 

Gunnar Elgesjö, tävlingsledare

 

 

Skribent: Henning Waltgård
Epost: Adressen Gömd

BildSkiweekend

Bergebo Skimaraton 3 feb 2018

 
 

Våra sponsorer

 SSAB
 
 Domnarvsgården
Trimtex
 Triona
 
 
 
 
 

Postadress:
Domnarvets GOIF - Skidor
Hemgatan 71
78473 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243-17600
E-post: This is a mailto link

Se all info