Hoppa till sidans innehåll

Rapport från USM i Matfors 7-9 februari 2020

14 FEB 2020 10:39
Då var det äntligen dags för USM i Matfors. Tre distanser stod på programmet, distans 5 km, sprint och stafett. Domnarvet representerades av 5 ungdomar detta år, alla 15 år.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2020 10:39

Då var det äntligen dags för USM i Matfors. Tre distanser stod på programmet, distans 5 km, sprint och stafett. Domnarvet representerades av 5 ungdomar detta år, alla 15 år. Tillsammans hade klubben hyrt ett fint boende ca 15 minuter från skidstadion, ett stort gammalt hus, nu omgjort till pensionat. Vi var första hyresgästerna. Det bästa av allt var nog pannrummet i källaren som vi fick använda som vallabod. Helt perfekt.

På fredagen var det första distansen, 5 km klassisk stil. H 15 startade först och här tog Erik Bergström en fin femte plats. En otroligt bra prestation då Erik drog på sig en förkylning kort innan USM.

Sen var det dags för D 15 och resterande skara från klubben skulle starta. Hanna Östberg (8:a), Elsa Brandt (12:a), Sanna Hörnell (48:a) och Karin Emilsdotter (58:a). Otroligt fina prestationer av dem alla. Tjejerna var endast 1 sekund ifrån att ta medalj i lagtävlingen men det var Mora som knep bronset med minsta möjliga marginal.

Kvällen bjöd på prisceremoni på Medal Plaza mitt i byn (Matfors) och efterföljande kamratmåltid för deltagarna.

Lördag
På lördagen vaknade vi till betydligt kallare väder en vi varit bortskämda med tidigare denna vinter. Strålande sol och gnistrande frostiga träd. Såg ut att bli en härlig skiddag med andra ord. Sprint stod på schemat och därmed rafflande dueller. Erik lyckades bäst och knep bronset i H 15. Elsa fick med sig en fin 6:e plats i D 15. Gänget firade med både tårta, fruktsallad och glass och ytterligare en prisceremoni på Medal Plaza.

Söndag 
Sista dagen var det dags för stafetter. I D15-16 ställde vi upp med följande laguppställning;

1: Hanna 2. Sanna 3. Elsa. Karin ställde upp i en mixstafett. Fina insatser även idag och tjejerna slutade på 11:e plats. Tyvärr inleddes både tjejernas och killarnas stafett med rejäla massvurpor och en del stavbrott. Detta gjorde det tyvärr svårt för flera av lagen att få en bra start på stafetten. Men stafett är stafett som experterna brukar säga.

En fantastisk helg i Matfors för alla inblandade. Arrangörerna hade gjort ett otroligt jobb för att få till så fina banor det bara gick efter de förutsättningar vi haft denna vinter. 

Skribent: Emma Östberg

Foto Matfors SKFoto: Matfors SKFoto Matfors SKFoto: Matfors SKFoto Matfors SKFoto: Matfors SK

Foto Emma Östberg

Foto Emma Östberg

Foto Emma Östberg

Foto Emma Östberg

Foto Emma Östberg

Foto Emma Östberg

Skribent: Malin Björkman
Epost: Adressen Gömd

BildSkiweekend

Bergebo Skimaraton 15 februari 2020

Stöd gärna föreningen med ett bidrag för allt ideellt arbete med skidspåren. Swisha 123 344 0047 alterntivt BG 5646-6519, Domnarvets GoIF. Tack för ditt bidrag!

 

Våra sponsorer

 SSAB
 
 Domnarvsgården
Trimtex
 Triona
 
 
 
 
 

Postadress:
Domnarvets GOIF - Skidor
Hemgatan 71
78473 Borlänge

Kontakt:
Tel: 024317600
E-post: This is a mailto link

Se all info